Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Concurent român la Eurovision, ironizat de El Pais: o apariţie nu-amish şi pseudo-after

video_concurent_roman_eurovision_ironizat_el_pais.jpg

Dorel Giurgiu, ironizat de El Pais (Sursa foto: YouTube)
Dorel Giurgiu, ironizat de El Pais (Sursa foto: YouTube)

Ziarul spaniol El Pais ironizează prestaţia unuia dintre concurenţii înscrişi la preselecţia Eurovision România 2017, Dorel Giurgiu. De remarcat că videoclipul de pe YouTube are peste 250 de mii de vizionări.

Ziarul El Pais analizează melodia prezentată de român duminică, în studioul TVR. Publicaţia consideră sarcastic că Spania ar fi trebuit să-l aibă în vedere pentru participarea la concursul de la Kiev.

Dorel Giurgiu s-a calificat în preselecţia Eurovision România, dar nu a trecut de această etapă.

”Spania ar trebui să-l aibă în vedere pe românul de la Eurovision doar pentru acest videoclip”, au scris jurnaliştii El Pais.

Ziarul El Pais consideră că piesa ”Be strong!” are un mesaj pozitiv, evident religios şi o compară cu ”Heal the World” a lui Michael Jackson.

”Trecem în revistă motivele pentru care reprezentantul nostru de anul acesta trebuie să fie Dorel Giurgiu, candidat al României pentru festival. Dacă ţi-au plăcut Napoleon Dynamite sau Canino, dacă îl consideri pe Cañita Brava un artist al viitorului şi te identifici cu Fiesta Loca, felicitări: ai bun gust. Nu îţi va lua mult să înţelegi că luându-l în seamă pe Dorel Giurgiu, candidat pentru a reprezenta România la Eurovision cu hitul său «Be strong!», este singura noastră ocazie de a câştiga anul acesta şi o putem face cu demnitate”, se arată în articol.

Un ritm facil, atemporal, un dans universal, o apariţie ”nu-amish” şi ”pseudo-after”, aşa caracterizează jurnaliştii spanioli prestaţia lui Dorel Giurgiu, pe care El Pais îl apreciază totuşi pentru curaj.

Videoclipul a depăşit 250 de mii de vizualizări pe YouTube, unde comentariile au oscilat între “Ăsta cred că a venit direct de la cârciumă să cânte” şi “Sounds like Depeche Mode of early 80s”.

Reprezentantul Eurovision România va fi ales prin televot pe 5 martie.