Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cinci pietoni români răniți - trei grav - de o mașină în sudul Londrei

bellingham.jpg

Accident de circulație
Mercedes-ul i-a lovit pe cei cinci români pe trotuar
Image source: 
www.independent.co.uk

Cinci pietoni români au fost accidentați de o mașină care intrat peste ei pe trotuar în sudul Londrei. Șoferul mașinii a fost arestat sub acuzația de conducere periculoasă și conducere în stare de ebrietate.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 26 februarie și a avut consecințe serioase, după cum specifică un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al României

"Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London.

Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul la care au fost internate victimele incidentului, pentru a oferi asistență cetăţeanului român rănit, precum şi pentru a verifica dacă şi alţi cetăţeni români au fost implicaţi în accident.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român.

Misiunea diplomatică rămâne  în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi." se spune în comunicatul MAE.

Presa londoneză scrie că, potrivit relatărilor, cei cinci români lucrau la o spălătorie de mașini. Cotidianul The Independent scrie că un bărbat de 25 de ani se află în spital în stare critică, în timp ce o femeie de 35 de ani și un alt bărbat de 25 de ani sunt într-o stare gravă, dar stabilă. Ceilalți doi bărbați, unul de 36 de ani și celălalt de 46 de ani, au primit îngrijire pentru răni ușoare.

Mașina, un Mercedes de culoare neagră, pare să fi ieșit de pe carosabil, a răsturnat niște borne și s-a izbit de un zid de mică înălțime de pe trotuar.

Martorii descriu scena accidentului drept "un măcel". Unul dintre martori descrie cum două dintre victime, cu sângele curgându-le de la cap, au fugărit un "bărbat de culoare îmbrăcat elegant", aparent șoferul mașinii.

Un polițist în afara orelor de serviciu l-a deținut pe suspect la locul accidentului, iar apoi acesta a fost arestat sub bănuiala de conducere periculoasă și conducere în stare de ebrietate.

Inițial suspectul a fost dus la spital pentru îngrijire și după externare a fost luat la secția de poliție pentru a fi intervievat cu privire la acuzațiile aduse.

Poliția Metropolitiană face apel la potențialii martorii să sune la Departament de Investigare a Ciocnirilor Grave pe numărul local 101 sau 00 44 (0) 20 8285 1574.