Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aeroportul Orly din Paris, evacuat după un incident armat. 2 atacuri s-au înregistrat asupra forţelor de ordine pariziene

Aeroportul Orly din Paris a fost evacuat sâmbătă dimineaţă după ce un barbat a încercat să îi ia arma unul militar, iar acesta a deschis focul. Tot sâmbătă dimineață un polițist a fost rănit prin împușcare de un individ, la Stains, în nordul regiunii pariziene.

UPDATE: Un bărbat a fost împuşcat de poliţia franceză dupa ce aceasta a smuls arma unui militar de pe aeroportul parizian Orly. Un poliţist a fost împuşcat şi rănit într-un alt incident care a avut loc la nord de Paris la un filtru rutier.

Ministrul francez de interne a precizat că bărbatul împuşcat mortal pe Orly rănise, tot sâmbătă dimineaţă, un poliţist cu pistolul, când a fost oprit la un control în altă parte a oraşului Parisului

Le Figaro scrie că bărbatul era implicat în trafic de droguri şi se afla sub control judiciar. El fusese în atenţia serviciilor speciale sub suspiciunea radicalizării în închisoare, dar supravegherea sa a fost oprită.

Incidentele apar cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, ţară lovită dur în ultimii doi ani de atacurile militantilor islamişti. Franţa este sub o stare de urgenţă prelungită de mai multe ori, ultima oară pana in iulie anul acesta.

UPDATE: Ultimele informaţii spun că suspectul reușise, de fapt, să smulgă arma unui militar, după care s-a ascuns într-un fast-food. A fost, însă, urmărit de forţele de ordine şi ucis înainte să apuce să folosească arma respectivă.

Poliția franceză anunţă că ar fi stabilit o legătură între incidentul de la aeroport și un alt incident de securitate care a avut loc sâmbătă dimineața în capitala Franței, când un polițist a fost rănit prin împușcare de un individ, la Stains, în nordul regiunii pariziene.

Agenţia France-Presse transmite că suspectul care a fost împușcat este mort. Bărbatul fusese imobilizat de forțele de ordine. Aeroportul este în curs de evacuare, ca măsură de precauție.

Autoritățile se tem ca suspectul să nu aibă complici, transmite postul de televiziune BFM TV. Un perimetru de securitate a fost instituit la faţa locului.