Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorin Ioniţă: Noua amânare a inaugurării Pasajului din Piaţa Sudului poate duce la pierderea fondurilor accesate pentru proiect

image-2016-03-8-20851979-70-lucrarile-pasajul-piata-sudului.jpg

Cum arată lucrările la Pasajul rutier subteran de la Piata Sudului
Cum arată lucrările la Pasajul rutier subteran de la Piata Sudului
Image source: 
HotNews.ro

Anunţată pentru luna aceasta, inaugurarea se amână pentru a treia oară. De trei ani, în zonă se circulă greu. 

Inaugurarea pasajului subteran de la Piaţa Sudului din capitală va fi din nou amânată, după ce lucrările de execuţie au stagnat şi au rămas la nivelul de la sfârşitului anului trecut, anunţă Primăria Bucureşti într-un comunicat.

La 3 ani de la începerea lucrărilor, locuitorii capitalei vor fi nevoiţi să mai aştepte până când vor putea circula în mod normal în zona de sud, mai ales după ce executanţii lucrărilor au oferit un răspuns prin care aruncă vina în curtea municipalităţii. Sorin Ioniţă, expert în politici publice, spune la RFI că disputa între primărie şi firmele contractate ar putea duce la înapoierea fondurilor europene accesate pentru execuţia Pasajului.

Lucrările la Pasajul Piaţa Sudului au creat mult disconfort locuitorilor din capitală, începute în august 2014 până în prezent suntem la cea de-a treia amânare a dării în functiune.

Primarul Gabriela Firea a anuntat zilele trecute că va inaugura pasajul de la Piaţa Sudului după sărbatorile pascale, dar a revenit asupra anuntului pe parcusul zilei de vineri când Primaria Capitalei  specifica într-un comunicat de presă faptul ca lucrările suntabia la 63%, cât erau şi anul trecut, în toamnp, potrivit cifrelor prezentate de municipalitate.

Acum, Gabriela Firea a trimis o scrisoare deschisă constructorului de la santierul Piata Sudului,  Asocierea Astaldi SPA  - numele acestei firme figurează ca executante atât pentru recent deschisele guri metrou Străuleşti si Laminorului, dar si  lucrari pentru noua secţiune a metroului din Drumul Taberei.

Despre riscurile noi amânări a deschiderii Pasajului din Piaţa Sudului