Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAE: Român rănit în atentatul din Suedia

Foto: Andreas Schyman/TT News Agency/AFP

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că un cetăţean român se numără printre persoanele rănite în atacul terorist de la Stockholm, el fiind internat în spital, în stare stabilă. Ambasada României în Suedia monitorizează în continuare cazul şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi.

 

Conform ultimelor informaţii primite de misiunea diplomatică română, în urma atacului a  fost afectat un cetăţean român. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Stockholm, fiind în stare stabilă. Un diplomat s-a deplasat la unitatea medicală pentru acordarea de sprijin”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Zece persoane primesc îngrijiri în urma atacului de la Stockholm, au anunţat sâmbătă serviciile suedeze pentru Sănătate, după ce Spitalul Karolinska din capitală a anunţat că nouă persoane sunt în continuare spitalizate, relatează The Associated Press.

Patru dintre cele zece persoane au fost rănite grav, au precizat aceste servicii.

 

 

Dispozitiv suspect în camionul atacatorului

Poliţia suedeză a confirmat sâmbătă că a descoperit un dispozitiv suspect în camionul cu care a fost comis un atentat vineri la Stockholm, relatează BBC News.

”Dispozitivul tehnic” a fost găsit pe locul şoferului vehicululi, a declarat şeful Poliţiei Naţionale suedeze, comisarul Dan Eliasson.

În această etapă, este imposibil să se ştie ce este, a spus comisarul, care a adăugat că dispozitivul nu trebuia să fie acolo.

Eliasson a declarat, de asemenea, că suspectul plasat în detenţie provizorie este originar din Uzbekistan, are 39 de ani şi este cunoscut serviciilor în domeniul securităţii.