Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un avion de luptă MIG 21 s-a prăbuşit în Constanţa, între Nazarcea şi Culmea

avion4.jpg

Un avion Mig 21 lancer s-a prăbuşit în Constanţa
Sursa imaginii: 
http://www.mediafax.ro/

Un avion de vănâtoare MiG21 Lancer s-a prăbușit luni, în jurul prânzului, în județul Constanța, la 8 kilometri de baza militară Mihail Kogălniceanu

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța

Avionul a întâmpinat probleme tehnice la scurt timp după ce a decolat  pentru un zbor de antrenament, potrivit lui Adrian Jiga, purtător de cuvânt al aeroportului Mihail Kogălniceanu. El a precizat, într-o declaraţie pentru Digi24,  că era vorba despre un pilot român la manșa avionului. Prefectul judeţului Constanţa a declarat că pilotul de la bordul avionului este în stare bună. Potrivit primelor informaţii, acesta este conştient şi ar fi suferit un traumatism de coloană lombară.

Prefectul judeţului Constanţa a declarat că pilotul de la bordul avionului este în stare bună. Potrivit primelor informaţii, acesta este conştient şi ar fi suferit un traumatism de coloană lombară. Ministerul Apărării Naţionale a transmis un comunicat de presă cu detalii în legătură cu prăbușirea avionului:

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.”