Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Solista The Cranberries a decedat

cantareata_dolores_oriordan_a_decedat_la_varsta_de_46_de_ani_luni_15_ianuarie_2018_la_londra.jpg

Cantareata Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, a decedat la varsta de 46 de ani, luni 15 ianuarie 2018, la Londra
Cantareata Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, a decedat la varsta de 46 de ani, luni 15 ianuarie 2018, la Londra
Sursa imaginii: 
The Cranberries - pagina de Facebook

Cântăreaţa grupului irlandez de rock The Cranberries, Dolores O’Riordan a murit luni, la 46 de ani. Ea se afla la Londra pentru o scurtă sesiune de înregistrări. 

The Cranberries a vândut în anii ’90 mai bine de 40 de milioane de albume în întreaga lume cu Zombie – în care vorbeşte despre războiul din Irlanda de Nord, cu Just My Imagination şi Animal instinct.

Albumul No Need to argue a fost numărul unu în Australia, în Franţa şi în Germania.

În 2003, grupul irlandez a decis să facă o pauză justificată printr-o lipsă de inspiraţie dar şi prin faptul că cei doi copii ai solistei – un băiat în vârstă de 5 ani şi fiica de doar 2 ani, se aflau mereu în turneu cu grupul.

Cântăreaţa cu părul scurt şi cu o voce atipică a încercat şi o carieră solo. În 2007 apărea pe piaţă primul album solo intitulat Are you listening?. Albumul s-a vândut în doar câteva săptămâni în 100.000 de exemplare în lume.

The Cranberries s-a reunit în 2009 iar trei ani mai târziu se năştea albumul Roses.

Ultimul album, Something Else a apărut în aprilie 2017. Mai multe concerte de promovare au fost anulate în ultimele luni din cauza unor dureri puternice de spate, invocate de cântăreaţă.