Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ramona Horvath: «Lotus Blossom», un disc-omagiu lui Duke Ellington

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Pianista de jazz Ramona Horvath şi-a lansat recent la Paris al doilea album francez, « Lotus Blossom » - Floare de lotus – la casa de discuri Black & Blue. Spre deosebire de precedentele înregistrări realizate în trio, Ramona Horvath propune de această dată o paletă mult mai largă – de la pian solo la cvartet.

«Lotus Blossom» se vrea un album mai universal decât primul disc al Ramonei Horvath intitulat «XS Bird». Noua compilaţie este deschisă spre jazz-ul fără frontiere. Ramona Horvath nu uită însă niciodată, cel puţin o referinţă la muzică tradiţionala românească, cum este cazul cu melodia de început intitulată «Strange hats».

In noul ei CD, pianista de jazz aduce în primul rând un omagiu genialului Duke Ellington sub forma a două piese. Alte 4 melodii sunt inspirate de cântece americane iar ultimele 4 sunt nişte compoziţii originale.

Pentru «Lotus Blossom» Ramona Horvath a fost însoţită la contrabas de Nicolas Rageau, cel cu care a mai cântat şi pe primul CD. Bateristul în schimb s-a schimbat şi se numeşte Philippe Soirat. In fine, pe trei piese apare şi excepţionalul saxofonist André Villéger.

 
Ascultà interviul cu Ramona Horvath cu ocazia iesirii pe piatà a CDului "Lotus Blossom"