Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aruncători de topoare, la Paris! (VIDEO)

20180419_183415.jpg

"Les Cognées", primul club de aruncàtori de topoare din Franta, si-a deschis portile acum sase luni la Paris
"Les Cognées", primul club de aruncàtori de topoare din Franta, si-a deschis portile acum sase luni la Paris
Image source: 
Vasile Damian

«Les Cognées» este primul centru pentru aruncătorii de topoare din Franţa. El s-a deschis acum 6 luni în arondismentul 18 al capitalei şi de atunci atrage tot mai mulţi clienţi, de la punkişti tatuaţi până la bunica venită cu nepotul (de minumum 16 ani).

La cele 10 ţinte pot juca pe oră maximum 30 de clienţi. Thomas, unul dintre patronii clubului, spune că a descoperit jocul în Canada şi i s-a părut genial.

La «Les Cognées» vii în cuplu, cu copii, cu prietenii sau cu colegii de la serviciu. «Dificultatea de a arunca corect constă în a ţine bine toporul în mână şi de a nu-i da prea multă forţă pe finalul mişcării». Explicaţia vine de la unul dintre instructorii clubului, prezent pe tot parcursul jocului.

Inedita şi insolita activitate se poate practica şi de-a lungul mai multor zile, în cadrul unor turnee. Partida durează o oră (19 euro pe cap de jucător). Rezervarea se face doar pe internet iar plata numai cu card.

După succesul parizian, «importatorii» jocului în Franţa plănuiesc să deschidă în curând şi alte «Les Cognées» în provincia franceză.

Pentru cei curioşi, aflaţi că «cognée» este un model de topor cu mâner lung, folosit de tâmplari la construcţia şarpantelor iar, în pădure, la tăiatul copacilor.