Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu Albot aduce Moldova pentru prima dată în turul doi la Roland-Garros

img_7141.jpg

Radu Albot, calificat pentru prima datà în turul doi la Roland-Garros
Radu Albot, calificat pentru prima datà în turul doi la Roland-Garros
Image source: 
Vasile Damian

Surpriză pentru reprezentantul Republicii Moldova la Internaţionalele de tenis ale Franţei. Jucătorul Radu Albot, nr. 97 mondial, a trecut de primul tur al turneului de Mare Slam de la Roland-Garros învingându-l în 5 seturi pe reprezentantul ţării gazdă Grégoire Barrère.

Meciul din primul tur de pe zgura pariziană a fost greu pentru Radu Albot. Condus cu 2-0 la seturi de francezul Grégoire Barrère, moldoveanul a reuşit să se mobilizeze şi să câştige următoarele trei seturi. Rezultat final: 4-6 / 0-6 / 7-5 / 6-1 / 6-2.

In turul următor, primul reprezentant al Republicii Moldova la acest nivel al competiţiei la Paris, se va întâlni cu bosniacul Damir Dzumhur, nr. 30 mondial.

Intr-o scurtă declaraţie făcută presei acreditate la Roland-Garros, Albot a povestit cum s-a luptat pentru fiecare punct în setul 3 dar şi cum a "profitat" de uşoara rănire a adversarului său în următoarele două. "Aşa este sportul" a conchis moldoveanul, vizibil fericit că se află în acest stadiu al competiţiei la Paris după ce în trecut ajunsese în turul doi al unui turneu de Mare Slam doar la US Open şi la Wimbledon.

 
Ascultati declaratia lui Radu Albot dupà calificarea sa în turul doi al turneului de Mare Slam de la Roland-Garros