Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep câştigă Roland Garros, primul ei turneu de Grand Slam

halep.jpg

Simona Halep cu Cupa Suzanne Lenglen, trofeul suprem feminin la Roland Garros
Simona Halep cu Cupa Suzanne Lenglen, trofeul suprem feminin la Roland Garros
Image source: 
RFI/Pierre René-Worms

In urma unui meci de mare clasă şi după o revenire spectaculoasă, Simona Halep a câştigat finala de la Roland Garros disputată sâmbătă în faţa americancei Sloane Stephens. Scor final: 3-6, 6-4, 6-1 după ceva mai mult de două ore de meci. Constănţeanca cucereşte astfel, la 26 de ani, primul ei turneu de Grand Slam.

A treia finală la Roland Garros a fost cea bună pentru Simona Halep. 40 de ani după victoria Virginiei Ruzici pe zgura pariziană, constănţeanca a devenit a două româncă învingătoare la Internaţionalele de tenis ale Franţei. După un debut dificil în care a fost dominată clar şi un prim set pierdut în faţa americancei Sloane Stephens, Halep a reuşit să răstoarne situaţia şi să conducă pentru prima dată după o oră de joc. I-a mai trebuit o oră ca să pună capăt unui meci istovitor atât psihic cât şi fizic.

A fost a 4-a finală de Grand Slam disputată de Halep din care trei aici la Paris. La conferinţa de presă de după meci la care a venit cu trofeul proaspăt cucerit, Cupa Suzanne Lenglen, jucătoarea a explicat pe larg cum a reuşit să-şi mobilizeze forţele.

Românca s-a impus în faţa unui public cucerit dinainte. Numeroşii suporteri români aflaţi în tribunele centralului Philippe Chatrier de la Roland Garros dar şi de o bună parte a spectatorilor francezi au scandat în mod regulat "Si-mo-na, Si-mo-na".

Suporteri români în tribunele de la Roland Garros (Foto: RFI/Pierre René-Worms)

In urma acestor Internaţionale de tenis ale Franţei, jucătoarea româncă îşi consolidează poziţia de număr unu mondial.

Simona Halep pe centralul de la Roland Garros imediat dupà victoria din finalà (Foto: RFI/Pierre René-Worms)

Simona Halep câştigă Roland Garros, primul ei turneu de Grand Slam