Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Invincibilul Rafael Nadal câştigă pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros

nadal_coupe.jpg

Rafael Nadal a cucerit pentru a 11-a oarà trofeul de la Roland Garros
Rafael Nadal a cucerit pentru a 11-a oarà trofeul de la Roland Garros
Sursa imaginii: 
RFI/Pierre René-Worms

Rafael Nadal s-a arătat din nou invicibil pe zgura pariziană. Tenismenul spaniol, nr. 1 mondial, a câştigat pentru a 11-a oară turneul de Grand Slam de la Roland Garros. In finala Internaţionalelor de tenis ale Franţei, Rafa l-a învins în trei seturi 6-4 / 6-3 / 6-4 pe austriacul Dominic Thiem.

Dominic Thiem, numărul 8 mondial, poreclit "Dominator", era singurul adversar credibil, capabil să-i ţină piept spaniolului. Rafael Nadal nu a pierdut pe zgură decât două meciuri în ultimii doi ani, de fiecare dată în faţa austriacului. Duminică, în finala de la Paris, Thiem nu a reuşit să facă însă faţă celui care cu timpul pare a fi tot mai mult ca la el acasă pe arena centrală de la Roland Garros. Dacă primul set a părut mai echilibrat, următoarele două s-au asemănat cu o plimbare de sănătate. Doar nişte uşoare alerte medicale în setul trei - cârcei la degetele şi mâna stângă, cea cu care joacă Nadal - au creat puţine emoţii şi ridicat întrebări. Parcă dornic să câştige şi mai repede, spaniolul a ştiut să-şi depăşească dificultătile pentru a se impune după două ore şi jumătate de meci.

La 32 de ani, Rafa e deci mai mult ca niciodată regele zgurei. Cum notează mai toată lumea, anii trec şi Rafael Nadal e tot mai tare în arena de la Roland Garros. Cucerind pentru a 11-a oară "Cupa muşchetarilor", spaniolul demonstrează că arena centrală "Philippe Chatrier" a Internaţionalelor de tenis ale Franţei este ca şi grădina sa personală. "Grand Slam-ul parizian este regatul lui Nadal" scriu dealtfel colegii noştri francezi.

Cu acest al 11-lea titlu la Paris şi al 17-lea de Grand Slam, nu doar că rămâne numărul unu mondial dar se apropie şi mai mult de recordul lui Roger Federer. Elveţianul are la activ 20 de turnee de Grand Slam câştigate.

Rafael Nadal pe arena centralà de la Roland Garros, dupà ultima minge care-i va aduce a 11-a victorie pe zgura parizianà (Foto: RFI/Pierre René-Worms)

 
Invincibilul Rafael Nadal câştigă pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros