Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa are cea mai scumpă echipă de la Campionatul mondial din Rusia

mbappe.jpg

Kylian Mbappé pe 9 juin 2018; atacantul de 19 ani este evaluat de CIES la peste 186 de milioane de euro
Kylian Mbappé pe 9 juin 2018; atacantul de 19 ani este evaluat de CIES la peste 186 de milioane de euro
Sursa imaginii: 
Emmanuel Foudrot/Reuters

Observatorul fotbalului al Centrului internaţional de studiere a sportului (CIES), organism bazat în Elveţia, a publicat un studiu din care reiese că naţionala Franţei este cea mai scumpă echipă dintre toate cele prezente la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.

Nu cunoaştem încă valoarea sportivă a naţionalei de fotbal a Franţei dar ştim cât valorează potenţial în bancă. E cea mai scumpă dintre toate participantele la Mondialul din Rusia. Dacă adunăm valorile transferurilor tuturor jucătorilor selecţionaţi de antrenorul Didier Deschamps, ajungem la un total de 1,41 miliarde de euro. Pe locul doi se clasează Anglia cu 1,39 miliarde şi Brazilia cu 1,27 miliarde.

Aceste evaluări ale echipelor participante la Campionatul Mondial de fotbal se referă la preţul pe care potenţialii cumpărători ar trebuie să-l plătească pentru a recruta un jucător. Printre criteriile luate în calcul figurează atât performanţele sportive ale jucătorilor cât şi cele ale clubului în care evoluează, dar şi vârsta jucătorilor şi durata contractelor în curs ale diverşilor fotbalişti selecţionaţi. Drept exemplu, jucătorul francez Kylian Mbappé, 19 ani, care evoluează la Paris Saint-Germain şi are un contract de patru ani, este evaluat la peste 186 de milioane de euro.

În coada clasamentului realizat de Observatorul fotbalului de la Centrul internaţional de studiere a sportului regăsim echipe care au jucători puţini sau deloc în cluburi care evoluează în campionate competitive: Panama, Arabia saudită şi Iran.

Valoarea totală a jucătorilor care iau parte la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia este estimată la 12,6 miliarde de euro.

 
Franţa are cea mai scumpă echipă de la Campionatul mondial din Rusia