Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAE francez: Evoluţiile sunt preocupante în România. Coaliţia PSD-ALDE nu încetează să repună în cauză procedurile judiciare care vizează clasa politică

Jean-Yves Le Drian, MAE francez, atacà dur politica guvernului de la Bucuresti

Într-o intervenţie, miercuri seara, în faţa Comisiei de afaceri externe şi de apărare din Senatul francez, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, a criticat vehement situaţia din estul Europei. După ce a adus critici la adresa Ungariei şi Poloniei, şeful diplomaţiei franceze a atacat dur şi guvernul de la Bucureşti dar şi pe Liviu Dragnea, preşedintele parlamentului şi al PSD.

«Evoluţiile sunt preocupante în România, ţară în care am fost nu demult. De când a ajuns la putere, coaliţia PSD-ALDE nu a încetat să repună în cauză sau să împiedice procedurile judiciare care vizează clasa politică. Nu mai târziu decât săptămâna trecută, liderul PSD şi preşedintele Parlamentului, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu într-o afacere de locuri de muncă fictive.»

«O altă preocupare este legată de procesul de destituire a Laurei Codruţa Kövesi, şefa DNA. Preşedintele Klaus Iohannis – pe care l-am întâlnit cu ocazia recentei mele vizite la Bucureşti – este constrâns de Curtea Constituţională s-o revoce din funcţie. Cu toate acestea, şeful statului este complet opus poziţiei iniţiate de preşedintele Parlamentului, domnul Liviu Dragnea.»

«Trebuie să menţinem dialogul cu aceste state dar totodată trebuie să rămânem fermi pe principiile noastre. Apartenenţa la UE nu dă doar drepturi ci şi îndatoriri» a conchis Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, în faţa Comisiei de afaceri externe şi de apărare din Senatul francez.

 
MAE francez: Evoluţiile sunt preocupante în România. Coaliţia PSD-ALDE nu încetează să repună în cauză procedurile judiciare care vizează clasa politică