Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turnul Eiffel închis ca urmare a unei greve

multi_turisti_vor_ramane_doar_cu_imaginea_de_jos_a_turnului_eiffel_din_paris._el_este_inchis_ca_urmare_a_unei_greve_a_personalului._angajatii_nu_cer_salarii_mai_mari_ci_reorganizarea_conditiilor_de_eliberare_a_biletelor_de_acces.jpg

Multi turisti vor ramâne doar cu imaginea de jos a Turnului Eiffel din Paris. El este închis ca urmare a unei greve a personalului. Angajatii nu cer salarii mai mari ci reorganizarea conditiilor de  eliberare a biletelor de acces.
Multi turisti vor ramâne doar cu imaginea de jos a Turnului Eiffel din Paris. El este închis ca urmare a unei greve a personalului. Angajatii nu cer salarii mai mari ci reorganizarea conditiilor de eliberare a biletelor de acces.
Image source: 
Cristina Teaca

Turnul Eiffel este închis în aceste zile pe fondul unei greve a personalului. Salariaţii nu cer salarii mai mari ci protestează ca urmare a reorganizării caselor de bilete.

De la începutul lui iulie sunt cozi imense, se aşteaptă chiar şi trei ore pentru a se putea urca în Turnul Eiffel de unde se poate admira panorama capitalei franceze. Miercuri şi joi turnul a fost închis, negocierile între sindicat şi administraţie se derulează pentru ca situaţia să fie deblocată.

La picioarele Turnului Eiffel, sute de turişti sperau joi să poată urca în turn pentru a admira panorama Parisului. O tânără spune că este nevoită să rămână la sol, să-l admire de jos cu speranţa că în cele cinci zile în care se află la Paris va reuşit să urce în turn.

Personalul angajat la Tour Eiffel protestează din cauza degradării condiţiilor în care sunt primiţi turiştii. Au fost închise unele case de bilete, iar timpii de aşteptare au crescut automat, după cum explică Stéphane Dieu, reprezentantul sindical:

"Aţi aşteptat la coadă trei ore iar în momentul în care vedeţi un angajat al Tour Eiffel vă descărcaţi pe el. Nu sunteţi singurul, căci pe durata unei zile sute de persoane stau la aceeaşi coadă pentru a cumpăra bilete."

De partea sa, direcţiunea Tour Eiffel susţine că nu a constatat creşterea timpului de aşteptare pentru a cumpăra un bilet de acces în acest obiectiv turistic – în medie, trebuie să aşteptaţi o oră şi jumătate.

E bine de ştiut că biletele pot fi cumpărate doar pentru ziua în care urcaţi în turn, nu puteţi cumpăra un bilet pentru o vizită ce va avea loc peste o săptămână. O posibilitate ar fi să cumpăraţi biletele de pe site-ul de internet al Tour Eiffel.

6, 2 milioane de persoane au vizitat în 2017 acest monument. De la inaugurarea sa, în 1889, turnul a fost vizitat de 300 de milioane de persoane.