Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roxana Mărăcineanu, satisfăcută de întâlnirea cu premierul Edouard Philippe

maracineanu.jpg

Noul ministru francez al Sporturilor, Roxana Màràcinenau, confruntatà cu anunturi bugetare îngrijoràtoare
Noul ministru francez al Sporturilor, Roxana Màràcinenau, confruntatà cu anunturi bugetare îngrijoràtoare
Sursa imaginii: 
REUTERS/Philippe Wojazer

„Niciunul din cei 1.600 de consilieri tehnici sportivi vizaţi de un proiect de economii guvernamental nu-şi va pierde postul”. Iată ce a declarat Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franţa, în urma unei lungi întrevederi avute cu premierul Edouard Philippe.

Week-endul a fost agitat pentru Roxana Mărăcineanu şi, în general, pentru lumea sportivă din Hexagon. De abia numit în post marţea trecută, noul ministru francez al Sporturilor afla vineri, printr-o scrisoare de precizare a misiunii sale, că trebuie să suprime 1.600 de posturi în minister în perioada 2018-2022. Ca să-şi atingă obiectivul, premierul francez îi sugera noului ministru să transforme modul de gestionare al consilierilor tehnici sportivi şi, mai ales, să reducă numărul acestora. Roxana Mărăcineanu a deplâns public această măsură evocând duminică „un anunţ foarte brutal” căruia va încerca să-i găsească o soluţie.

Luni dimineaţa, fosta campioană de înot, era invitată la cabinetul primului ministru cu o dublă misiune dificilă. In primul rând, soarta celor 1.600 de posturi dar şi negocierea cu Edouard Philippe a economiilor de 30 de milioane de euro pe care le cere acesta ministerului Sporturilor. La ieşirea de la întâlnirea, lungă, avută la Palatul Matignon, Mărăcineanu s-a arătat mulţumită. „Niciunul din cei 1.600 de consilieri tehnici sportivi nu-şi va pierde locul de muncă. Vom lansa însă o dezbatere, o concertare privind evoluţia acestor posturi” a mai precizat proaspăt numitul ministru francez al Sporturilor.

Precizăm că aceşti consilieri tehnici sportivi pes scurt CTS – sunt în fapt nişte animatori sportivi, însărcinaţi să dezvolte diversele sporturi, la nivel local, regional sau naţional. Plătiţi de stat, ei joacă un rol esenţial în diversele federaţii sportive.

 
Roxana Mărăcineanu, satisfăcută de întâlnirea cu premierul Edouard Philippe