Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Europarlamentare 2019: Emmanuel Macron promite că "se va implica direct"

macron.jpg

Presedintele francez Emmanuel Macron în mijlocul multimii din cartierul popular Orléans, Saint-Martin (Antilele franceze), 29 septembrie 2018
Presedintele francez Emmanuel Macron în mijlocul multimii din cartierul popular Orléans, Saint-Martin (Antilele franceze), 29 septembrie 2018
Image source: 
Thomas SAMSON / AFP / POOL

Intr-un interviu acordat confraţilor noştri de la Journal du Dimanche în marginea voiajului efectuat în Antilele franceze, Emmanuel Macron promite că "se va implica direct" în campania pentru alegerile europene de anul viitor. In interviul său, preşedintele Franţei schiţează contururile unei platforme centriste pentru aceste europarlamentare.

"Pentru europarlamentare voi face totul pentru ca progresiştii, democraţii şi cei cărora le port vocea să se facă auziţi. Sper să încarnez o listă cât de largă cu putinţă pentru Franţa" spune Emmanuel Macron în interviul din Journal du Dimanche.

"Mă implic în permanenţă în jurul mesei Consiliilor europene. Si mă voi implica şi în continuare pentru că eu cred într-o campanie pentru o Europă a ambiţiei şi a viitorului, a democraţilor şi a progresiştilor" promite liderul de la Paris.

In opinia lui Macron, "e vorba de o luptă de civilizaţie, o luptă istorică şi nu voi ceda nimic extremelor" mai spune cel care se erijează sistematic în contra-model al viziunii ostile a UE pe care o promovează maghiarul Viktor Orban, italianul Matteo Salvini şi conaţionala sa şi fostă adversară la prezidenţiale, extremista de dreapta Marine Le Pen.

"Nu sunt nici europeist, nici mondialist. Cred într-o identitate puternică a fiecărui popor, cred în ambiţia şi istoria poporului nostru. Vreu să conving lumea că Europa este cea care însoţeşte şi protejează acest popor. Vreu să întorc pagina unei Europe ultraliberale dar vreau să şi evit pagina unei Europe a naţionalismelor" crede preşedintele Franţei.

Un preşedinte care, pe plan intern, este cu o popularitate în cădere liberă. Decis să-şi asculte mai mult compatrioţii, Macron nu are însă deloc de gând să-şi modifice politica. "M-am angajat să fac transformările pe care ţara noastră le evită de decenii la rând din cauza laşităţii sau jocului politic dintre dreapta şi stânga. Prioritatea noastră nu este să durăm ci să facem" conchide şeful statului interviul acordat lui Journal du Dimanche.

 
Europarlamentare 2019: Emmanuel Macron promite că "se va implica direct"