Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O tânără din România, implicată în francofonie şi prezentă la reuniunea la vârf de la Erevan

20181011_171815.jpg

Ana-Maria Boghean, coordonatoare adjunctà la PIRJEF, le-a prezentat sefilor de stat si de guvern reuniti la Erevan declaratia tinerilor din spatiul francofon.
Ana-Maria Boghean, coordonatoare adjunctà la PIRJEF, le-a prezentat sefilor de stat si de guvern reuniti la Erevan declaratia tinerilor din spatiul francofon.
Image source: 
Vasile Damian

La Erevan, în Armenia, s-a deschis al 17-lea sommet al Francofoniei. Ocazie cu care şi tinerii francofoni şi-au prezentat «doleanţele», mai exact o declaraţie, şefilor de stat şi de guvern. Despre ce este vorba ne spune în cele ce urmează Ana-Maria Boghean, coordonatoare adjunctă la PIRJEF – Platforma internaţională a reţelelor tineretului francofon.

Ana-Maria Boghean ne spune pentru început ce conţine aceea declaraţie a tinerilor din spaţiul francofon care le-a fost transmisă şefilor de stat şi de guvern. «Declaraţia este în fapt compusă din 4 mari capitole : educaţie, locuri de muncă, dezvoltare durabilă şi noţiunea de «vivre esemble», cum să trăim împreună respectând diversitatea culturală».

In continuarea interviului pe care ni l-a acordat, Ana-Maria Boghean ne spune că dacă «limba engleză este un atuu pentru tinerii de azi, franceza este un privilegiu, un avantaj». In final, ea îi îndeamnă pe tinerii români francofoni «să se implice şi mai mult în structurile francofone, să fie mult mai activi, să se dedice unui anume proiect sau cauze şi să postuleze la cât mai multe proiecte pentru ca România să fie cât mai bine şi mult reprezentată în structurile francofone».

 
Ana-Maria Boghean despre tinerii francofoni si sommet-ul de la Erevan