Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa: Falsă victimă a atentatelor jihadiste din Paris condamnată la închisoare

alexandra_damien_si_tatuajul_sau_fluctuat_nec_mergitur_deviza_parisului_devenita_simbol_in_urma_atacurilor_teroriste_care_au_indoliat_capitala_frantei.jpg

Alexandra Damien si tatuajul sau 'fluctuat nec mergitur', deviza Parisului devenita simbol în urma atacurilor teroriste care au îndoliat capitala Frantei.
Alexandra Damien si tatuajul sau 'fluctuat nec mergitur', deviza Parisului devenita simbol în urma atacurilor teroriste care au îndoliat capitala Frantei.
Image source: 
© AFP/Archives

Doi ani de închisoare din care şase luni cu executare pentru o falsă victimă a atacurilor teroriste din Paris. Pedeapsa revine unei tinere în vârstă de 33 de ani pentru care Parchetul din Paris ceruse 18 luni de închisoare.

Tânăra, în vârstă de 33 de ani, a recunoscut, la finalul procesului că s-a prezentat în fals drept victimă a atacului terorist de la terasa restaurantului Le Carillon din seara zilei de 13 noiembrie 2015 din Paris.

Ea a fost judecată pentru escrocherie şi mărturie falsă, după ce a reuşit să obţină o indemnizaţie de 20.000 de euro de la Fondul de garantare a victimelor terorismului dar şi de la diverse alte asociaţii de ajutorare a celor care au avut de suferit de pe urma atacurilor jihadiste din Franţa.

Tânăra a devenit cunoscută în presa franceză, după ce la câteva luni de la atacurile soldate cu 130 de morţi şi 354 de răniţi, a decis să se adrese redacţiilor pentru a-şi spune povestea. Una falsă.

Ea a explicat presei că a fost atinsă de un glonţ în momentul atacului, în timp ce se afla pe terasa Le Carillon, restaurant situat în arondismentul X din Paris.

Ea şi-a făcut un tatuaj pe braţ pe care se poate citi deviza oraşului Paris: «Fluctuat nec mergitur».. în traducere "este bătut de valuri, dar nu se scufundă". După atacuri, fraza a devenit un simbol.

Ea povestea că în timpul atentatului jihadist, o persoană decedată a căzut pe ea iar doi amici au fost omorâţi.

Au existat însă incoerenţe în declaraţia sa astfel că autorităţile au deschis o anchetă. Femeia a mărturisit ulterior că de fapt era o clientă frecventă a restaurantului dar că nu s-a aflat în seara atacului acolo.

Femeia va trebui să ramburseze sumele încasate şi să urmeze o terapie medicală.

532