Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Albumul postum al lui Johnny Hallyday

johnny.jpg

Un fan al lui Johnny Hallyday tine în mânà ultimul disc (postum) al rockerului, 19 octombrie 2018
Un fan al lui Johnny Hallyday tine în mânà ultimul disc (postum) al rockerului, 19 octombrie 2018
Sursa imaginii: 
Christophe ARCHAMBAULT / AFP

A ieşit pe piaţă, în Franţa, albumul postum al rockerului Johnny Hallyday, decedat anul trecut în decembrie la 74 de ani. Considerat drept cel mai aşteptat disc al anului în Hexagon, acest al 51-lea album al cântăreţului a fost editat, pentru moment, în 800.000 de exemplare.

„Mon pays c’est l’amour” – „Tara mea este iubirea” – e titlul melodiei dar şi al albumului postum al lui Johnny Hallyday ieşit pe piaţă în noaptea de joi spre vineri. La miezul nopţii când s-au deschis special unele magazine, inclusiv pe celebra Avenue des Champs-Elysées, sute de fani ai rockerului stăteau déjà la coadă de câteva ore.

La ieşirea din magazin, entuziasmul şi emoţia erau la maxim. „E ca şi cum ar mai fi cu noi, aici în faţa noastră. Cu cât a îmbătrânt cu atât vocea îi era mai frumoasă, incomparabilă. Am plâns de emoţie când am ascultat noile melodii. Nu s-ar zice că este un om bolnav care cântă” spun fanii lui Johnny pe care vă propun să-i ascultaţi.

Considerat drept cel mai aşteptat album de muzică anul acesta în Franţa, „Mon pays c’est l’amour” beneficiază de o operaţiune marketing excepţională. Nu doar tradiţionalele magazine culturale sau de muzică propun discul la vânzare. O serie de supermarketuri au decis şi ele să organizeze vânzări speciale ale albumului prezentat în trei versiuni diferite: CD simplu, CD collector şi vinil.

Ca să evite scurgerile de informaţii, discul – înregistrat într-un studiou parizian în septembrie şi octombrie anul trecut, adică cu două luni înaintea morţii lui Johnny Hallyday – casa de discuri Warner a fabricat toate CD-urile într-o singură uzină, în Italia. Odată fabricate sub un nume de cod, discurile erau depozitate la înălţime pentru ca angajaţii curioşi să nu aibă acces la ele.

Acest al 51-lea album al celui mai apreciat rocker francez propune melodii de toate genurile practicate de Johnny în cei 58 de ani de carieră: rock, blues, rockabilly.

Vezi aici clipul oficial al melodiei "J'en parlerai au diable":