Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jackpot Mega Millions: 1,6 miliarde de dolari - un record planetar

mai_multe_bilete_pentru_loteria_mega_millions_chicago_decembrie_2013.jpg

Mai multe bilete pentru loteria Mega Millions, Chicago, decembrie 2013.
Mai multe bilete pentru loteria Mega Millions, Chicago, decembrie 2013.
Image source: 
© GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP/Archives

O sumă record a fost câştigată la loteria americană Mega Millions: este cea mai mare sumă pusă în joc vreodată - 1,6 miliarde de dolari. Un tichet câştigător a fost identificat. Rămâne doar ca cel care l-a jucat să îşi reclame premiul.

În euro, câştigul este de 1,4 miliarde potrivit responsabililor loteriei Mega Millions ce reuneşte 44 de state americane, capitala federală Washington şi Insulele Virgine Americane.

Biletul câştigător a fost cumpărat în Carolina de Sud şi are înscrise toate cele şase numere trase la sorţi marţi seară. Este o ocazie istorică, declara la finalul extragerii directoarea Mega Millions Group.

Rămâne doar ca cel care a jucat aceste numere să îşi ceară premiul. Câştigătorul va putea să ceară o plată imediată de 904 milioane de dolari – şi primeşte astfel o sumă redusă – sau, să primească premiul prin viramente anuale, timp de 30 de ani. Suma va fi impozitată în funcţie de statul din care a fost achiziţionat biletul. Nivelul de impozitare poate depinde de asemenea de taxa fiscală fixată de statul în care câştigătorul domiciliază.

Cel care a câştigat nu este obligat să îşi dezvăluie identitatea. Ïn Statele Unite, în opt state este posíbil ca cel care a câştigat să rămână anonim.

Un bilet la loteria Mega Millions costă doi dolari şi poate fi achiziţionat de la chioşcuri, supermarketuri şi benzinării. Unele state permit cumpărarea biletelor online, însă interzic achiziţionarea acestora de către persoane din afara statului respectiv sau de cetăţeni străini.  

Ultimul mare premiu a fost acordat în iulie când un grup de salariaţi din California a câştigat 543 de milioane de dolari.

De această dată, premiul a trecut de la 1 miliard de dolari la 1,6 miliarde în doar câteva zile timp în care au fost organizate 25 de trageri la sorţi dar fără ca cineva să nimerească numerele extrase.

O loterie spaniolă numită El Gordo generează premii ce le depăşesc de obicei pe cele americane însă sumele sunt împărţite între mai mulţi sunt câştigători, neexistând un jackpot unic care să se apropie de valoarea cumulată la Mega Millions.

În ianuarie 2016, jackpot-ul de la o altă loterie americană - Powerball, a fost de 1,5 miliarde de dolari. Trei câştigători şi-au împărţit acest premiu.