Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa: apel pentru o campanie de prevenire a pedofiliei

pedofilie.jpg

Apelul pentru a combate pedofilia mai mult este lansat de 60 de personalitàti
Apelul pentru a combate pedofilia mai mult este lansat de 60 de personalitàti
Sursa imaginii: 
AFP/Michèle Daniau

60 de oameni politici şi personalităţi interpelează o serie de miniştri francezi pentru ca guvernul de la Paris să combată mai mult pedofilia.

Apelul cetăţenesc pentru lansarea unei campanii naţionale de prevenire contra pedofiliei este adresat premierului Edouard Philippe şi miniştrilor Sănătăţii, ai Sporturilor şi Educaţiei.

„Populaţia victimă a unor violuri sau tentative de viol înaintea vârstei de 18 ani este estimată în Franţa la cel puţin 4 milioane de persoane. Cu alte cuvinte, 6% din populaţia ţării; 3 milioane de fete şi un milion de băieţi. In medie, în fiecare clasă de 30 de copii, practic doi vor fi victime înainte de a împlini 18 ani. Ce facem ca să-i protejăm?” se întreabă semnatarii.

„Circulaţia rutieră pe naţionale a fost redusă la 80 km/oră şi s-au instalat multe radare ca să se prevină accidentele rutiere care fac 3.500 de morţi pe an. Imagini şocante sunt imprimate pe pachetele de ţigări pentru a-i sensibiliza pe fumători la pericolul tabagismului care ucide 66.000 de oameni anual. Vânzarea de alcool este interzisă minorilor iar campanii de informare privind pericolul alcoolului, care omoară 50.000 de persoane pe an, sunt promovate peste tot. La fel şi mesajele privind pericolele de a mânca sărat, gras sau dulce. Ce facem ca să ne apărăm copii victime ale violenţelor sexuale, printre care incestul constituie cea mai mare parte?” mai scriu semnatarii apelului către guvernanţi.

„Vă cerem să lansaţi cât de repede o mare campanie naţională de prevenire contra pedofiliei: afişe urbane, spoturi televizate, informaţii în şcoli, cluburi sportive şi în toate asociaţiile care se ocupă de copii” conchid semnatarii „în numele celor doi copii care, în medie în fiecare clasă din Franţa, au fost déjà sau vor fi victime ale agresiunilor sexuale dacă continuăm să nu facem nimic”.

Printre semnatari se numără deputaţi, umorişti, actori precum Juliette Binoche sau Charlotte Gainsbourg, cântăreţi precum Angélique Kidjo sau jurnalişti precum Marie Drucker.

 
Franţa: apel pentru o campanie de prevenire a pedofiliei