Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franck Ribéry, friptura aurită, insultele pe net şi amenda lui Bayern München

ribery.jpg

Atacantul francez Franck Ribéry joacà de 11 ani la echipa Bayern München
Atacantul francez Franck Ribéry joacà de 11 ani la echipa Bayern München
Image source: 
REUTERS/Andreas Gebert

Echipa Bayern München îi va da o amendă "foarte mare" jucătorului ei vedetă, francezul Franck Ribéry, după ce acesta i-a insultat pe internauţi care-l criticaseră. De câteva zile, sportivul este ţinta comentarii acide şi injurioase după ce a postat pe reţelele sociale un film în care se vede cum comandă şi mănâncă apoi o friptură învelită în foiţe de aur într-un restaurant din Dubai.

Greu de digerat friptura aurită a lui Franck Ribéry. După 4 zile de polemici, directorul sportiv de la Bayern München a anunţat duminică verdictul. Pentru comentariul violent şi grosier postat de fotbalistul francez al echipei germane pe reţeaua Twitter, Ribéry va plăti o "amendă foarte mare". Nu ni se spune însă care-i suma exactă… Jucătorul-vedetă ar fi "acceptat sancţiunea", mai precizează oficialul echipei de fotbal. Oficial care-i găseşte totuşi lui Ribéry circumstanţe atenuante. "A fost insultat şi nu doar el ci toată familia sa: soţia, copilul şi mama. Franck a vrut să se apere şi are dreptul s-o facă, îl sprijin pentru asta dar din păcate, a derapat complet" a mai declarat presei directorul sportiv de la Bayern München.

Totul a început de la o masă servită familiei Ribéry într-un restaurant turcesc din Dubai. Pe masă soseşte un antricot de vită cu os îmbrăcat în paiete de aur. Potrivit ziarului popular Bild, valoarea acestui antricot special este de 1.200 de euro. Restaurantul din emirat, ţinut de un celebru bucătar turc pe nume Nusret Gökçe, a precizat însă agenţiei France presse că cea mai scumpă friptură pe care o serveşte nu costă "decât" 480 de euro.

 

 

Oricare ar fi el, preţul, oricum foarte ridicat, i-a iritat pe mulţi internauţi care s-au grăbit să-şi dea cu părerea, să-l critice şi să-l înjure pe Ribéry pe diversele reţele de socializare. După două zile de tăcere, fotbalistul a reacţionat sâmbătă postând la rândul lui două mesaje extrem de injurioase. Mai întâi la adresa "mamelor, bunicilor, şamd" a celor care l-au criticat şi apoi la adresa "pseudo-jurnaliştilor care mi-au criticat de la început actele şi gesturile dar nu şi donaţiile pe care le fac". Un atac personal este apoi lansat la adresa jurnalistei franceze Audrey Pulvar. Aceasta îi sugerase fotbalistului că "dacă nu ştie ce să facă cu banii, să-i dea unor cauze mai nobile care există în lumea întreagă". Problema este că Ribéry chiar donează bani, asociaţia umanitară Ummah Charity confirmând pe Twitter că fotbalistul "este unul dintre cei mai generoşi donatori ai săi".

In fine, din declaraţiile directorului de la Bayern München aflăm că Ribéry nici măcar nu şi-a plătit friptura aurită, el fiind invitat la aceea masă.

Reamintim că atacantul francez joacă de 11 ani la clubul bavarez unde a devenit idolul echipei dar şi al suporterilor locali. Ultimul contract i se termină în iunie iar la 35 de ani ai săi, Ribéry ştie că probabil nu i se va mai prelungi cariera la Bayern. De unde şi riscurile pe care ş-i le ia în afara terenului de joc. Este a doua oară în două luni că francezul este admonestat sau sancţionat de clubul în care joacă.

Franck Ribéry, friptura aurită, insultele pe net şi amenda lui Bayern München