Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A început a 9-a ediţie a festivalului MyFrenchFilmFestival

festival.jpg

Image source: 
UniFrance

S-a dat startul celei de-a 9-a ediţii a lui MyFrenchFilmFestival, cel mai important festival francofon pe internet cu 12 milioane de vizionări. Timp de o lună, cinefilii vor putea urmări 30 de filme on-line. Cum s-a făcut selecţia şi ce filme sunt disponibile?

10 lungmetraje şi tot atâtea scurtmetraje, 8 filme în afara competiţiei şi două filme zise „de patrimoniu” sunt accesibile pe situl festivalului MyFrenchFilmFestival (myfrenchfilmfestival.com) şi pe diverse alte 50 de platforme din lumea întreagă la această a 9-a ediţii a lui MyFrenchFilmFestival. Filmele, realizate de tineri regizori francezi, sunt traduse în 11 limbi diferite. La sfârşitul festivalului, un juriu compus din cineaşti francofoni confirmaţi vor decerna 3 premii şi un voiaj la Paris.

Meniul ediţiei 2019 este variat: filme poliţiste, comedii şi chiar seriale sunt propuse cinefililor. Selecţia este împărţită în 6 tematici cu titluri în limba engleză: Family Business – pentru istoriile familiale – WTF...rench? – pentru poveştile absurde şi decalate – sau Women at War care prezintă filme cu femei în război. In fine, nu lipsesc nici poveştile de dragoste regrupate sub titlul Love „à la française”.

In 2009 când a fost lansat festivalul, puţină lumea credea în el. Azi, MyFrenchFilmFestival este cel mai mare festival francofon on-line cu circa 12 milioane de vizionări. Isabelle Giordano este directoarea Unifrance, organismul însărcinat cu promovarea şi exportarea cinemaului francez în lume. „E uimitor să vezi cum s-au schimbat lucrurile în 9 ani. La început, când am propus un festival de film on-line, era ceva foarte inedit. In anumite ţări, oamenii descopereau pentru prima dată că poţi da clic pe calculator ca să vizionezi un film. Azi, în multe ţări acest gest este unul foarte obişnuit” spune directoarea Unifrance.

Graţie acestui festival, s-a putut constatat de exemplu că anul trecut mai bine de jumătate din spectatori erau... chinezi.

A început a 9-a ediţie a festivalului MyFrenchFilmFestival
444