Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lacrimi şi fulgi de zăpadă la ultima colecţie de modă a lui Karl Lagerfeld

chanel_afp.jpg

Prezentarea de modà Chanel a avut loc la Grand Palais, transformat pentru ocazie în statiune montanà
Prezentarea de modà Chanel a avut loc la Grand Palais, transformat pentru ocazie în statiune montanà
Sursa imaginii: 
AFP

Casa de modă Chanel şi-a prezentat sub cupola celebrului Grand Palais din Paris colecţia toamnă-iarnă 2019-2020. O colecţie, ultima, semnată de Karl Lagerfeld, creator de modă decedat acum trei săptămâni la vârsta de 85 de ani.

Defilarea de modă, prezentată într-un decor feeric, a fost un adevărat omagiu adus marelui stilist dispărut pe 19 februarie. Ultima colecţie Chanel a fost dealtfel punctul culminant al unei Fashion week pariziene în mare parte dedicate lui Karl Lagerfeld. Inaintea casei Chanel, „Kaiser-ul modei” cum era poreclit creatorul de origine germană, fusese omagiat de Chloé şi Fendi, două case unde lucrase înainte de a veni la Chanel.

Pentru prezentarea de modă de la Grand Palais, Chanel a dat iarăşi lovitura de graţie, de imagine ar fi mai corect spus. Întregul spaţiu de sub cupola gigantică a monumentului parizian de pe malul Senei a fost transformat în ... staţiune montană, de schi. Cabane înzăpezite, cer albastru, munţi pe fundal şi zăpadă reconstituită pe jos – decorul imaculat se dorea – şi chiar a fost - un paradis alb.

Cea mai aşteptată defilare de modă a acestei Fashion week a fost precedată de un minut de reculegere în memoria celui care a fost director artistic la Chanel timp de 36 de ani. Prezentarea s-a terminat pe melodia „Heroes” a lui David Bowie. Între cele două momente, s-au perindat pe podium sau au fost văzute în tribune numeroase staruri actuale sau trecute: actriţia Penelope Cruz, Kaia Gerber, fata lui Cindy Crawford, top-modelul Claudia Schiffer sau actriţa Monica Bellucci.

Un alt moment forte al defilării a fost cel în care a răsunat sub cupola lui Grand Palais vocea lui Lagerfeld, mai exact extrase dintr-un interviu pe care l-a acordat unui radio şi în care evoca debuturile sale, nu neapărat uşoare, la casa Chanel.

În fine, cum era previzibil, întreaga colecţie toamnă-iarnă 2019-2020 prezentată cu această ocazia a fost dominată de culoarea albă.

Pasionaţii de modă şi presa specializată nu au uitat să reamintească faptul că sub bagheta răposatului creator, Chanel îşi stabilise cartierul general pentru prezentările de modă la Grand Palais încă de ani de zile, de fiecare dată decorul fiind unul maiestuos, ieşit din comun. Grand Palais s-a transformat astfel de-a lungul anilor pentru Chanel şi colecţiile semnate Karl Lagerfeld într-o plajă, într-un supermarket şi într-o bază de lansat rachete.

 
Lacrimi şi fulgi de zăpadă la ultima colecţie de modă a lui Karl Lagerfeld