Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Interviu cu George Arion la Salonul cărţii poliţiste de la Lyon

george_arion.jpg

George Arion, Salonul de carte poliţistă "Quais du Polar", Lyon, 29 martie 2019
George Arion, Salonul de carte poliţistă "Quais du Polar", Lyon, 29 martie 2019
Sursa imaginii: 
MV

George Arion este un nume inconturnabil al literaturii poliţiste din România, şi un autor care a relansat acest gen în urmă cu peste 35 de ani. Trei dintre cărţile sale sunt traduse în limba franceză, au fost publicate de Genèse Editions şi au figurat pe standurile Salonului de carte poliţistă de la Lyon: "Qui veut la peau d’Andreï Mladin", "La vodka du diable", "Cible Royale".

George Arion este creatorul personajului Andrei Mladin, jurnalist devenit fără voia sa detectiv, ale cărui aventuri pot fi savurate într-o serie întreagă de romane.

Criticul Ion Bogdan Lefter spune, într-o prefaţă la ediţia integrală a anchetelor lui Andrei Mladin, că una dintre regulile nescrise ale genului este productivitatea.

George Arion este autorul care a înţeles importanţa acestei reguli şi a reuşit să-şi seducă publicul oferindu-i sistematic, cu enorm talent, un subtil umor şi imaginaţie debordantă, noi şi noi episoade.

La microfonul lui Matei Vişniec, scriitorul George Arion (care este şi poet, şi eseist, şi jurnalist) ne spune mai multe despre participarea sa la cel mai important Salon de carte poliţistă din Europa, cel de la Lyon.