Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


NYT: Donald Trump a pierdut enorm de mulţi bani între anii 1985-1994

trump.jpg

Donald Trump la Casa albà, 30 aprilie 2019
Donald Trump la Casa albà, 30 aprilie 2019
Sursa imaginii: 
REUTERS/Joshua Roberts

Cotidianul american The New York Times a avut acces la un deceniu de declaraţii fiscale ale lui Donald Trump. Aflăm astfel că actualul preşedinte american, între anii 1985-1994, a pierdut sume uriaşe, peste un miliard de dolari, într-o serie de afaceri catastrofale. Foarte departe deci de legenda pe care şi-a clădit-o şi a povestit-o locatarul de la Casa albă.

Donald Trump s-a prezentat întotdeauna ca un miliardar ce a înregistrat numeroase succese în afaceri. O poveste de vis descrisă chiar de fostul promotor imobiliar în cartea sa intitulată, modest, „The art of the deal” (Arta afacerilor).

Poate că Trump chiar a dat câteva lovituri financiare în cariera sa dar în perioada analizată de New York Times, pierderile înregistrate de magnat au fost uriaşe. „An după an, Trump a pierdut mai mulţi bani decât orice alt contribuabil american” scrie cotidianul newyorkez care a avut acces la declaraţiile fiscale ale actualului preşedinte american din deceniul 1985-1994. Omul de afaceri a pierdut în aceea perioadă 1,1 miliarde de dolari, lucru care i-a permis dealtfel timp de 8 ani să fie scutit de impozite.

In ciuda acestor pierderi abisale care au dus la datorii pe măsură, cu afaceri catastrofale realizate de-a lungul întregului deceniu, Donald Trump totuşi a dus o viaţă de mogul. „Graţie împrumuturilor bancare şi averii tatălui său” precizează cotidianul american care face dezvăluirile.

Intrebat de New York Times despre aceste pierderi, un avocat al preşedintelui a afirmat că ele sunt „extrem de inexate”. De partea sa, cel în cauză, Donald Trump, a dat replica pe reţeaua Twitter. „Informaţiile, foarte vechi şi inexacte, nu sunt decât un atac de fake news”.

 
NYT: Donald Trump a pierdut enorm de mulţi bani între anii 1985-1994