Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Interviu cu regizoarea de film Eva Pervolovici: “O seară în atelierul părinţilor mei”

eva.jpg

Image source: 
EP

La Cluj a început, vineri 31 mai, o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de film Transilvania, care se va desfăşura pînă pe 9 iunie. Creat în 2002, acest festival este cel mai important din România dedicat celei de-a şaptea arte.

Vă propunem în cele ce urmează, în acest context, un interviu cu regizoarea şi scenarista Eva Pervolovici, care trăieşte la Paris dar a realizat mai multe proiecte cinematografice în regim de coproducţie franco-română. Cea mai recentă realizare a sa este un film documentar intitulat "O seară în atelierul părinţilor mei". La microfonul lui Matei Vişniec, regizoarea şi scenarista Eva Pervolovici ne deschide porţile unei poveşti personale şi inţiatice. Interviul începe şi se încheie cu extrase din film.

O seară în atelierul părinților mei - este un scurt-metraj coprodus între România și Franța, cu sprijinul Primăriei Parisului și al Administrației Fondului Cultural Național în România.

Din distribuție fac parte Marie Rivière (egeria lui Eric Rhomer), Esther Garelle, și actrița româncă Ada Condeescu. 

Eva Pervolovici, scenaristă şi regizoare născută la București,  trăiește și lucrează la Paris de mai bine de zece ani. A debutat cu un lungmetraj, Marussia, selecționat la Berlinală în 2013, recompensat la Festivalul de Film Internațional Transilvania cu Prix de la Jeunesse TV5 Monde. Filmul a făcut turul lumii, din Israel în Brazilia, din India în Australia (premiul publicului la festivalul de la Auburn), din Pakistan în Bahamas…

În prezent, Eva Pervolovici se află în post-producție cu un lung-metraj documentar, Delta Bucureștiului, o co-producție Franța-România. La Festivalul de Film Internațional Transilvania 2019 prezintă cu grupul 2Meta expoziția O seară în atelierul părinților mei, al cărei vernisaj va avea loc duminică 2 iunie, la ora 18.00, la Institutul Cultural Francez din Cluj.