Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep a ajuns foarte repede în sferturile de la Roland-Garros

4572931429028847234_img_2548.jpg

Simona Halep a învins-o în doar 45 de minute pe poloneza Iga Swiatek si s-a calificat în sferturile de finalà ale turneului de la Roland-Garros
Simona Halep a învins-o în doar 45 de minute pe poloneza Iga Swiatek si s-a calificat în sferturile de finalà ale turneului de la Roland-Garros
Sursa imaginii: 
RFI/Pierre René-Worms

Pe arena centrală de la Roland-Garros, Simona Halep, nr. 3 mondial, s-a impus cu clasă şi foarte rapid - doar 45 de minute de joc, 6-1, 6-0 - în faţa polonezei Iga Swiatek, nr. 104 WTA. Constăţeanca, deţinătoarea titlului pe zgura pariziană, o va întâlni miercuri, în sferturile de finală, pe jucătoarea americană Amanda Anisimova, nr. 51 mondial.

Victoria Simonei Halep, luni după-amiază, a fost extrem de expeditivă. In trei sferturi de oră - cel mai rapid meci al turneului actual - deţinătoarea titlului de la Roland-Garros şi-a dominat adversara de la un cap la celălalt al partidei. Totodată, românca le-a oferit spectatorilor din tribune - puţini la număr, e adevărat - şi lui Iga Swiatek o adevărată lecţie de tenis. Poloneza, în vârstă de doar 18 ani şi nr. 104 mondial, nu a reuşit practic nimic în faţa constănţencei, fiind vizibil depăşită de miza meciului şi mai ales de reputaţia adversarei sale, clasată pe locul 3 WTA.

Miercuri, în sferturi, Simona Halep se va întâlni pentru prima dată cu tânăra - 17 ani - dar talentata americană Amanda Anisimova, nr. 51 mondial. Aceasta a declarat déjà că "de abia aşteaptă să joace cu Halep" la care admiră reverul "incredibil".

Comentatorii sportivi notează că Simona Halep e în continuă creştere de la începutul turneului. In ultimele două meciuri a stat în total doar o oră şi 40 de minute pe teren ca să-şi atomizeze de-a dreptul adversarele. Cu alte cuvinte, ajunge odihnită şi tot mai încrezătoare în sferturi. Condiţii în care, se spune pe culoarele turneului parizian, are mari şanse să recidiveze anul acesta, să-şi păstreze titlul. Asta în contextul în care multe dintre pretendentele la victoria finală au fost deja eliminate din cursă. Să le cităm doar pe americana Serena Williams, cu 23 de titluri de Mare Slam la activ, şi pe japoneza Naomi Osaka, nr. 1 mondial, ambele ieşite din competiţia pariziană în timpul week-end-ului trecut.

 
Simona Halep a ajuns foarte repede în sferturile de la Roland-Garros