Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Notre-Dame: o slujbă va fi celebrată week-end-ul viitor

20190422_175117.jpg

Catedrala Notre-Dame din Paris, douà sàptàmâni dupà incendiul din 15 aprilie
Catedrala Notre-Dame din Paris, douà sàptàmâni dupà incendiul din 15 aprilie
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

Două luni după incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame din Paris, o slujbă va  fi celebrată sâmbătă sau duminică într-o capelă a lăcaşului sfânt. Anunţul a fost făcut de rectorul catedralei. In ce condiţii se va putea asista la mesă şi cine va putea veni la ea?

La slujba religioasă cu casca de protecţie pe cap. Iată condiţia pentru a pute acelebra şi asista din nou la o ceremonie religioasă la Notre-Dame din Paris. Această premieră de când catedrala a ars în 15 aprilie a fost anunţată de monseniorul Patrick Chauvet, rectorul catedralei din capitala Franţei.

Slujba se va ţine în fundul catedralei, într-o capelă ce a scăpat de flăcări şi unde era conservată presupusa coroană cu spini a lui Isus Hristos. La ceremonie va asista doar o mână de oameni: arhiepiscopul de Paris, Michel Aupetit, 6-7 preoţi şi câţiva slujitori bisericeşti. Fiecare va trebui să poarte deci pe cap o cască de protecţie, precum cele de pe şantierele de construcţii.

Rectorul catedralei a mai anunţat cu această ocazie că în piaţa din faţa catedralei va fi în curând instalat un mic sanctuar în care se va pune copia unei statui a Fecioarei Maria. De asemenea se vor afla acolo –totul sub un cort mai mare – lumânări, flori şi un preot pentru a-i întâmpina pe fideli şi turişti.

 
Notre-Dame: o slujbă va fi celebrată week-end-ul viitor