Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolas Sarkozy va fi judecat pentru corupţie

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Potrivit agenţiei France Presse şi ziarului Le Monde care citează surse concordante, justiţia franceză a validat definitiv trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy. Fostul preşedinte francez va fi judecat de tribunalul corecţional din Paris pentru fapte de corupţie.

Curtea de casaţie a respins marţi ultimele recursuri depuse de Nicolas Sarkozy. Ex-preşedintele francez va fi deci judecat, probabil lunile următoare, printre altele pentru „corupţie”. Va fi pentru prima dată că un preşedinte al celei de-a V-a Republici franceze va fi deferit unui tribunal corecţional.

Nicolas Sarkozy, care s-a retras din viaţa politică în urmă cu trei ani, este bănuit că ar fi încercat să obţină în 2014, via avocatul său Thierry Herzog, informaţii secrete de la un înalt magistrat despre o altă afacere în care era citat numele său. In schimbul acestor informaţii, Sarkozy îi promitea respectivului magistrat un prestigios post diplomatic la Monaco. Până la urmă, „afacerea” nu s-a făcut dar cum conversaţiile telefonice ale lui Sarkozy fuseseră înregistrate de justiţie în cadrul unei alte anchete, s-a deschis o nouă procedură judiciară care, iată, va ajunge în curând în faţa tribunalului din Paris.

Nicolas Sarkozy, avocatul său de atunci, Thierry Herzog, şi magistratul Gilbert Azibert vor fi judecaţi pentru „corupţie” şi „trafic de influenţă”. In rechizitoriul de acum doi ani, Parchetul naţional financiar nota, pe un ton foarte sever, că metodele celor trei suspecţi se aseamănă cu cele folosite de „delicvenţii experimentaţi”.

 
Nicolas Sarkozy va fi judecat pentru corupţie