Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Percheziţie la sediul Renault în legătură cu mariajul lui Carlos Ghosn

ghosn.jpg

Carlos Ghosn, fostul patron Renault-Nissan, si sotia sa Carole, la festivalul de la Cannes 2017
Carlos Ghosn, fostul patron Renault-Nissan, si sotia sa Carole, la festivalul de la Cannes 2017
Sursa imaginii: 
Jean-Paul Pélissier, Reuters

Miercuri a avut loc o percheziţie la sediul grupului Renault din Boulogne-Billancourt (periferia Parisului). Anchetatorii operau în cadrul anchetei privind finanţarea petrecerii de nuntă a lui Carlos Ghosn, fostul PDG al grupului Renault-Nissan.

Parchetul din Nanterre deschisese nu demult o anchetă privind finanţarea petrecerii de nuntă a lui Carlos Ghosn. Fostul PDG al alianţei Renault-Nissan se căsătorise în octombrie 2016 în incinta palatului Versailles. Inchirierea acestuia ca şi a dependinţei Grand Trianon este estimată la 50.000 de euro. In schimbul acestei prestaţii, se semnase o convenţie de mecenat între firma constructoare de automobile şi palatul Versailles. Detaliile acestei înţelegeri îi interesează azi pe anchetatorii Oficiului central de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor financiare şi fiscale. Luna trecută, tot în cadrul acestei anchete, ei percheziţionaseră şi domiciliul parizian al lui Carlos Ghosn.

Reamintim că fostul mare patron este actualemente eliberat sub cauţiune în Japonia unde este însă obligat să rămână în aşteptarea procesului său. Carlos Ghosn a fost inculpat de 4 ori de justiţia niponă: de două ori pentru disimularea unor documente bursiere şi de două ori pentru abuz de încredere şi deturnare de fonduri ale constructorului Nissan, partenerul japonez al lui Renault.

Si în Franţa, justiţia îl bănuie pe Ghosn de alte nereguli, în particular nişte plăţi suspecte de mai multe milioane de euro reglate de preşedinţia lui Renault pe vremea când Ghosn era marele patron.

 
Percheziţie la sediul Renault în legătură cu mariajul lui Carlos Ghosn