Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un fost responsabil guvernamental italian a trecut în echipa guvernamentală franceză

sandro_gozi_pe_vremea_cand_era_secretar_de_stat_cu_afaceri_europene_la_roma_29_mai_2016_invitat_in_studiourile_rfi_paris.jpg

Sandro Gozi pe vremea când era secretar de stat cu Afaceri Europene la Roma, 29 mai 2016, invitat în studiourile RFI Paris.
Sandro Gozi pe vremea când era secretar de stat cu Afaceri Europene la Roma, 29 mai 2016, invitat în studiourile RFI Paris.
Image source: 
RFI/Pierre René-Worms

Italianul Sandro Gozi - fost secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene de la Roma se va ocupa acum de noile instituţii europene din Franţa şi de relaţia cu Parlamentul european. El va deveni deputat european după ce Brexit va deveni realitate.

Sandro Gozi a fost membru al guvernelor conduse de Matteo Renzi şi de Paolo Gentiloni, între 2014 şi 2018. În luna mai, italianul a fost ales deputat european pe lista majorităţii prezidenţiale franceze.

Din Italia în Franţa: Sandro Gozi face parte din micuţa categorie a oamenilor politici care fac carieră în două ţări diferite. Dar preocuparea rămâne aceeaşi: Europa.

El se află printre cei cinci eurodeputaţi francezi care îşi vor prelua mandatele o dată ce Brexit se va întâmpla iar contingentul britanic din Parlamentul european va pleca.

Până atunci, italianul îl va ajuta pe premierul Edouard Philippe să pregătească noua legislatură europeană.

A fost colaboratorul lui Romano Prodi în perioada în care acesta conducea Comisia Europeană.

În vârstă de 51 de ani, Sandro Gozi cunoaşte bine Franţa căci este profesor, de 15 ani, la Universitatea de ştiinţe politice şi relaţii internaţionale Science Po.