Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa: 2 ore şi 20 de minute a durat intervenţia jandarmilor pentru a opri un agresor ce îşi maltrata victima în direct pe internet

fortele_de_ordine_au_descoperit_numele_agresorului_adresa_lui_au_conceput_planul_de_interventie_si_l-au_mobilizat_pe_agresor_in_2_ore_si_20_de_minute.jpg

Fortele de ordine au descoperit numele agresorului, adresa lui, au conceput planul de intervenţie şi l-au imobilizat pe agresor în 2 ore şi 20 de minute.
Fortele de ordine au descoperit numele agresorului, adresa lui, au conceput planul de intervenţie şi l-au imobilizat pe agresor în 2 ore şi 20 de minute.
Image source: 
Thomas Samson, AFP

Datorită unei anchete duse contracronometru forţele de ordine au salvat viaţa unui om.

S-a întâmplat sâmbăta trecută, la puţin după ora 5 dimineaţa. Facebook a semnalat platforma Pharos, cea care este responsabilă de conţinutul ilicit plasat pe internet, că este difuzat în direct un video în care un bărbat maltatrează un altul.

Agitând un pistolet, autorul îşi ameninţa victima cu moartea în timp ce îl lovea mai peste tot corpul, după cum a explicat direcţia generală a jandarmeriei.

Platforma a alertat janadarmii iar Facebook cooperează oferind IP-ul internautului violent şi numărul de telefon asociat contului.

Jandarmii l-au putut localiza astfel cu exactitate. Mai multe forţe de ordine s-au deplasat imediat la domiciliul agresorului şi au securizat zona. La 7h20, după o cursă contracronometru, jandarmii au intrat in locuinţă şi l-au imobilizat pe agresor, fără ca acesta să mai aibă timp să reacţioneze.

Pompierii au salvat victima şi i-au acordat primele îngriji medicale. Era o cunoştinţă a agresorului.

Atacatorull, în vârstă de 37 de ani, a fost deja prezentat unui tribunal corecţional, la doar două zile după cele întâmplate şi a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru violenţe agravante. Recidivist, el scăpase deja de o pedeapsă cu închisoarea tot pentru fapte filmate în condiţii similare.

Creată în 2009, platforma Pharos are drept scop protejarea marelui public de un conţinut ilicit pe internet.

Anul trecut, el contabilizase peste 163.0000 de semnalmente, în special pentru cazuri de escrocherie.

În spatele platformei se află aproximativ 30 de poliţişti şi jandarmi care culeg semnalmentele unor internauţi pentru a evalua dacă aceştia sunt vinovaţi sau nu de diverse infracţiuni.