Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iaşi, un pasionant maraton teatral pentru publicul tînăr - interviu cu Oltiţa Cîntec

Oraşul Iaşi găzduieşte, între 3 şi 10 octombrie, o nouă ediţie a Festivalul Internaţional de teatru pentru publicul tînăr. În jur de 30 de ţări, printre care şi Franţa, sunt reprezentate prin diverşi artişi şi diverse companii, multe spectacole fiind concepute să surprindă publicul în spaţii urbane neconvenţionale.

Aflat la a 12-a ediţie, acest festival este cu totul special, chiar unic în peisajul cultural românesc. De notat secţiunea “Teatru pentru insomniaci”…

74 de reprezentaţii în 24 de locuri din oraş, iată ce înseamnă în cifre festivalul. Iar unele trupe vin cu spectacole în premieră.  

Principalul organizator este Teatrul Luceafărul din Iaşi. Unul dintre partenerii constanţi ai Festivalului este Institutul Cultural Francez din Iaşi.

Compania franceză Samoloet programată în festival incită cu un titlu original: “De atunci… pinguinii zboară”.  Matei Vişniec a stat de vorbă cu Oltiţa Cîntec, directoarea artistică a Teatrului Luceafărul din Iaşi, aflată în inima acestei iniţiative culturale, şi care ne dă mai multe detalii şi despre participarea franceză.