Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Directorul executiv al McDonald’s, dat afară pentru că a întreţinut o relaţie amoroasă cu un membru al personalului

mcdonalds.jpg

Steve Easterbrook, patronul McDonald's, a fost dat afarà pe 3 noiembrie 2019
Steve Easterbrook, patronul McDonald's, a fost dat afarà pe 3 noiembrie 2019
Image source: 
REUTERS/Brendan McDermid

Steve Easterbrook, directorul executiv al gigantului american McDonald’s, a fost dat afară. Nu pentru că a înregistrat rezultate proaste ci pentru ca a întreţinut o relaţie intimă cu un membru al personalului. Decizia a fost anunţată de consiliul de administraţie al firmei.

La McDonald’s nu-i de glumă cu iubirea. Este mesajul pe care l-a transmis duminică consiliul de administraţie al firmei de fast-food. In opinia acestuia, faptul că directorul executiv a întreţinut recent o relaţie consimţită cu un membru al personalului, este „o eroare care, în plus, contravine regulamentului societăţii”. Nu ni se spune însă nimic despre identitatea angajatului şi nici dacă e vorba despre o femeie sau un bărbat. Intr-un mail adresat salariaţilor McDonald’s, patronul demis a estimat şi el că „a comis o greşeală contrară politicii firmei şi valorilor promovate de aceasta”.

Steve Easterbrook a fost deîndată înlocuit cu Chris Kempczinski. Acesta „moşteneşte” o firmă fără probleme, cu performanţe solide şi durabile. Din 2015 încoace, de când ajunsese la cârma întreprinderii Easterbrook, valoarea acţiunii McDonald’s s-a dublat iar beneficiul net al societăţii a tot crescut.

Easterbrook nu este primul - şi probabil nici ultimul - mare „boss” american dat afară pentru astfel de „moravuri”. Acum un an, directorul fabricantului de microprocesoare Intel, Brian Krzanich, a fost împins spre demisie din cauza relaţiei pe care o întreţinea cu o salariată. La fel a păţit în 2016 şi Darren Houston de la Priceline şi în 2012 Brian Dunn de la BestBuy. „Nimic de a face deci cu hărţuirile şi agresiunile denunţate de mişcarea #metoo” notează Le Monde.

 
Patronul McDonald’s, dat afară pentru că a întreţinut o relaţie amoroasă cu un membru al personalului