Anchetă deschisă la Paris după difuzarea unor imagini cu un manifestant bătut de un polițist

manifestant_batut.jpg

Secvente extrase dintr-un video în care se poate vedea cum un politist îl loveste pe un manifestant imobilizat la sol, 18 ianuarie 2020
Secvente extrase dintr-un video în care se poate vedea cum un politist îl loveste pe un manifestant imobilizat la sol, 18 ianuarie 2020
Sursa imaginii: 
Handout/AFP

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară după ce au fost difuzate în presă și pe rețelele de socializare imagini video cu un bărbat trântit și imobilizat la pământ care este bătut de un polițist. Incidentul, departe de a fi primul de acest gen, a avut loc în timpul manifestației de sâmbătă a vestelor galbene.

Violențele polițienești continuă în Franța. O demonstrează noi imagini video care au șocat opinia publică în acest week-end.

Imaginile filmate la manifestația de sâmbătă a vestelor galbene arată un manifestant întins pe jos, cu fața însângerată, care este lovit cel puțin de două ori cu pumnii de un polițist care stă peste pe el. Altà secvență filmată de agenția France Presse îl arată pe același tânăr, de data asta déjà întins pe burtă și încătușat. Când polițistul se sprijină cu genunchiul pe unul din brațele manifestantului, se poate auzi strigătul de durere al bărbatului.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru «violențe voluntare comise de o persoană ce deține autoritate publică». De partea ei, Prefectura de poliție a Parisului a cerut o anchetă administrativă.

La Paris cel puțin 3 alte anchete judiciare au fost deschise pentru violențe polițienești comise în data de 9 ianuarie contra celor care manifestau împotriva proiectului de reformă a pensiilor. In 6 decembrie anul trecut o altă anchetă a fost inițiată pe baza unor imagini video care arată doi polițiști care lovesc o persoană aflată la sol.

 
Anchetă deschisă la Paris după difuzarea unor imagini cu un manifestant bătut de un polițist