Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șapte bărbați arestați în Franța în cadrul unei anchete antiteroriste

dgsi.jpg

DGSI (serviciul de informatii interne) este la originea interpelàrilor de la Brest
DGSI (serviciul de informatii interne) este la originea interpelàrilor de la Brest
Sursa imaginii: 
Lionel BONAVENTURE / AFP

La Brest (Bretania), în vestul Franței, au fost interpelați 7 bărbați. Ei sunt bănuiți că pregăteau un atentat în Franța și o plecare spre zona irakiano-siriană.

Cei 7 oameni interpelați în cadrul unei anchete pentru «asociație de răufăcători cu scopuri teroriste și criminale» erau de mai multă vreme în vizorul Direcției generale a securității interne (DGSI – serviciul de informații al ministerului de interne). Ei sunt bănuiți că pregăteau un proiect de acțiune violentă în Franța și un altul referitor la o plecare în zona de conflict irakiano-siriană, afirmă radioul Europe 1 la originea acestei informații confirmate ulterior și de alte surse mediatice și judiciare. Anchetatorii au acum la dispoziție 96 de ore pentru a-i interoga pe respectivii.

Unii dintre cei interpelați erau «fișați S» adică erau în colimatorul anchetatorilor pentru presupusa lor apartenență la o mișcare islamistă radicală. Perchezițiile efectuate la domiciliile respectivilor din Brest și regiunea orașului breton nu au permis descoperirea de arme sau explozibili.

Reamintim că Franța trăiește sub constantă amenințare teroristă de 5 ani. Din 2015 încoace, valul de atentate comise în Hexagon s-a soldat cu peste 250 de morți și alte sute de răniți.