Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


«Woman», documentarul Anastasiei Mikova şi a lui Yann-Arthus Bertrand

afisul_filmului_documentar_woman_realizat_de_yann_arthus-bertrand_si_anastasia_mikova.gif

Afisul filmului documentar Woman realizat de Yann Arthus-Bertrand si Anastasia Mikova.
Afisul filmului documentar Woman realizat de Yann Arthus-Bertrand si Anastasia Mikova.
Sursa imaginii: 
© Apollo Films

În săptămâna dedicată femeii, la Paris ajunge în cinema filmul Woman, un documentar în care 2.000 de femei vorbesc despre cum este să fi femeie.

Woman un documentar simplu dar plin de emoţie: femei din întreaga lume vorbesc, privind direct în camera de luat vederi, despre condiţia femeilor.

Povestea loc atinge mai multe faţete ale existenţei lor: de la maternitate, viaţa amoroasă şi până la tragediile trăile ori contextul social în care îşi duc existenţa.

Woman este un documentar semnat de Anastasia Mikova şi Yann Arthus-Bertrand – care, a acordat un interviu pentru RFI Paris.

Yann Arthus Bertrand: "Ceea ce este foarte puternic – este acestă ruşine a unei femei de a spune că a fost violată ori abuzată sexual. De fapt ar trebui să denunţe imediat. E terríbil ceea ce se întâmplă. Sunt femei violate şi de fapt le este ruşine de ceea ce s-a întâmplat şi nu spun."

Documentarul face parte din proiectul cu acelaşi nume, Woman, o iniţiativă de amploare mondială care dă o voce la 2.000 de femei din 50 de ţări. Rezultatul este impresionant. Nu există nicio pregătire specială pentru prezentarea făcută de fiecare femeie, muzica este omniprezentă iar astfel, încetul cu încetul este desenat portretul femeilor din prezent, un portet care arată că societatea are încă de făcut un lung drum în termen de paritate.