Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: G20 injectează 5.000 de miliarde de dolari în economia mondială

in_fata_pandemiei_de_coronavirus_statele_membre_g20_vor_un_raspuns_comun.jpg

În fața pandemiei de coronavirus, statele membre G20 vor un răspuns comun.
În fața pandemiei de coronavirus, statele membre G20 vor un răspuns comun.
Image source: 
FAYEZ NURELDINE AFP/Archives
«Suntem deciși să facem front unit împotriva acestei amenințări comune”, se arată în comunicatul marilor puteri mondiale publicat la finele reuniunii video.
 

Bilanțul mondial al pandemiei de coronavirus a depășit 21.000 de morți în timp ce 3 miliarde de oameni se află în carantină la domiciliul lor iar tot mai puțini sunt cei care lucrează în acest moment.

 

Reuniunea a vaut loc într-un moment în care marile puteri s-au mobilizat pentru a atenua efectele pandemiei, cum este cazul Statelor Unite, Germaniei ori Arabiei Saudite, care, prezidează G20 anul acesta.

 

Cele mai puternice 20 de economii mondiale anunță că lucrează cu instituțiile internaționale pentru a angaja împreună măsuri financiare ”solide, coerente, coordonate și rapide”.

 

De altfel a fost cerut ajutorul Organizației Mondiale a Sănătății și al Fondului Monetar Internațional pentru ca statele în curs de dezvoltare să poată să facă față șocului sanitar, economic și social determinat de coronavirus. 

 

Statele din G20 sunt determinate totodată să restabilească buna funcționare a canalelor de aprovizionare mondiale și au cerut băncilor centrale să se coordoneze pentru a elabora un plan comun de acțiune în această situație de pandemie globală.