Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Piața auto din Franța înregistrează o cădere istorică

auto.jpg

Masini în curtea unei uzine PSA din Ellesmere Port, Regatul unit, 16 martie 2020.
Masini în curtea unei uzine PSA din Ellesmere Port, Regatul unit, 16 martie 2020.
Sursa imaginii: 
PAUL ELLIS / AFP

In contextul măsurilor de izolare impuse de două săptămâni francezilor, piața auto din Hexagon s-a prăbușit complet luna trecută. Vânzările de mașini au scăzut cu peste 72%, o cădere istorică. Toate mărcile franceze, inclusiv Renault, firma-mamă a lui Dacia, au degringolat. La fel și constructorii străini, chiar și cei de lux precum Daimler sau BMW.

Cum era de așteptat, din cauza izolării impuse acum două săptămâni francezilor, piața auto din Hexagon este victima colaterală a epidemiei de coronavirus. Ea a înregistrat o adevărată degringoladă în luna martue. Inmatriculările de mașini noi au scăzut cu 72,2% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit cifrelor publicate azi. Cifre nemaiîntâlnite până acum.

Toate mărcile franceze – Peugeot, Citroën, Renault – au vândut extrem de puține automobile și asta doar în primele zile ale lui martie. Vânzările Dacia în Franța spre exemplu au scăzut cu peste 80% în martie 2020 față de aceeași lună a anului trecut.

In aceste condiții, constructorii francezi de automobile prezic o cădere de 20 de procente a pieției franceze în acest an 2020.

De notat că și constructorii străini au înregistrat o lună martie catastrofală. Grupul Volkswagen a pierdut aproape 79% din vânzări iar specialiștii germani ai mașinilor de lux precum Daimler-Mercedes și BMW au înregistrat căderi de 74, respectiv 62 de procente.