Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus Franța: scade pentru prima dată numărul de noi admiși în reanimare

imm.jpg

Echipà medicalà care se ocupà de pacieni atinsi de Covid-19 la Institut Mutualiste Montsouris
Echipà medicalà care se ocupà de pacieni atinsi de Covid-19 la Institut Mutualiste Montsouris
Sursa imaginii: 
Benoit Tessier/Reuters

Peste 12.000 de persoane au murit de Covid-19 în Franța de la începutul epidemiei. Cu toate acestea, bilanțul cotidian al deceselor în spitale a scăzut pentru a doua zi consecutiv. De asemenea, și asta este o premieră, a scăzut numărul de noi admiși în serviciile de terapie intensivă. 

Diferența dintre cei care au ieșit și cei care au intrat în reanimare în ultimele 24 de ore este pentru prima dată negativă. Cert, soldul este mic, 82 de pacienți mai puțin, dar cifra este dătătoare de speranțe«Suntem pe cale să frânăm progresiv epidemia» a notat Jérôme Salomon, numărul doi din ministerul sănătății. Cu toate acestea, «dacă putem spera că ajungem la platoul – vârful – epidemiei, acesta va fi foarte sus deci trebuie să rămânem foarte prudenți și mai departe să facem eforturi colective și solidare» a insistat oficialul francez într-o aluzie la carantina impusă de aproape o lună francezilor și care va fi prelungită din nou. Pentru câtă vreme, vom afla de abia luni seara de la președintele Emmanuel Macron care a prevăzut o intervenție televizată.

In previziunea acestei intervenții, șeful statului a decis să se consulte cu cât mai mulți specialiști. Astfel, Macron a efectuat joi după-amiază o vizită-surpriză la Marsilia în serviciile profesorului Didier Raoult,medic care preconizează folosirea clorochinei în tratatarea Covid-19 dar ale cărui metode nu sunt unanim apreciate de comunitatea științifică.

Să mai spunem că la acest început de week-end pascal în Franța, autoritățile se tem că oamenii vor respecta mai puțin măsurile de izolare. E motivul pentru care s-au anunțat controale mai numeroase pe autostrăzi, pe litoral și în jurul masivelor muntoase ale țării.

 
Coronavirus Franța: scade pentru prima dată numărul de noi admiși în reanimare