Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța va avea un «plan Marshall» pentru turism în valoare de 1,3 miliarde de euro

20200412_193609.jpg

Muzeul Louvre a fost închis pe perioada carantinei si mai ràmâne cu usile închise pentru o perioadà nelimitatà
Muzeul Louvre a fost închis pe perioada carantinei si mai ràmâne cu usile închise pentru o perioadà nelimitatà
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

Sectorul turismului din Franța, foarte afectat de epidemia de Covid-19 și din cauza carantinei de 2 luni care a urmat, va beneficia de un «mare plan Marshall». Guvernul de la Paris vrea să investească 1,3 miliarde de euro într-unul din cele mai importante sectoare ale economiei franceze. 

Investițiile de 1,3 miliarde de euro vor proveni dintr-un program de fonduri proprii care va fi arbitrat și validat de un comitet interministerial al turismului prezidat de premierul Edouard Philippe și programat pentru joi 14 mai.

Calendarul acestui «plan Marshall» va fi fixat de guvern iar apoi o instituție financiară publică franceză (similară cu CEC-ul din România) împreună cu alți actori va investi diverse sume în locurile unde e nevoie de bani. Investițiile vor fi însă condiționate de criterii ecologice și digitale. «Trebuie ca o nouă formă de turism să iasă din această criză, un turism mai durabil, mai participativ și mai digital» spun oficialii francezi.

Drept exemplu, Casa de economii și consemnațiuni din Franța va investi 10 milioane de euro în creearea unui al doilea parc Futuroscope, parc de distracții cu teme tehnologice și științifice amplasat în periferia orașului Poitiers.

De notat că actorii turismului din Franța au déjà la dispoziție un alt plan de urgență instaurat de guvern care prevede, printre altele, accesarea unor împrumuturi garantate de stat.

 
Franța va avea un «plan Marshall» pentru turism