Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Disneyland Paris: Magia e din nou accesibilă dar cu măsuri sanitare drastice

la_disneyland_paris_toti_vizitatorii_ce_au_peste_11_ani_trebuie_sa_poarte_in_permanenta_o_masca_de_protectie_sa_pastreze_o_distanta_fizica_si_sa_se_dezinfecteze_pe_maini_cat_mai_des.jpg

La Disneyland Paris toti vizitatorii ce au peste 11 ani trebuie sa poarte în permanenta o masca de protectie, sa pastreze o distanta fizica si sa se dezinfecteze pe mâini cât mai des.
La Disneyland Paris toti vizitatorii ce au peste 11 ani trebuie sa poarte în permanenta o masca de protectie, sa pastreze o distanta fizica si sa se dezinfecteze pe mâini cât mai des.
Sursa imaginii: 
Aurelia MOUSSLY AFP

Parcul de distracţii Disneyland din Paris şi-a redeschis porţile, după ce a fost închis timp de patru luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Disneyland Paris este prima destinaţie turistică privată din Europa.

Masca de protecţie este obligatorie la intrarea în parcul situat în apropiere de Paris iar numărul de vizitatori a fost mult limitat pentru a putea fi pastrată o distanţă fizică. Sunt acceptate doar 24.000 de persoane zilnic, comparativ cu 80.000 câte puteau intra în parc înainte de criza sanitară.

Ïn parc este distribuit gel dezinfectant iar cei care doresc să îmbrăţişeze mascotele ce înfăţişează personajele Disney vor trebui să mai amâne acest lucru, pentru moment acest lucru nu este posibil.

La prima oră de deschidere, mii de oameni se aflau deja la poarta parcului.

Doar un singur hotel aflat în incinta parcului a deschis, altele vor deschide în cursul verii, în funcţie de numărul de vizitatori care vor veni să viziteze parcul.

Disneyland Paris, prima destinaţie turistică privată din Europa are 17.000 de salariaţi şi este astfel primul angajator din Franţa, pentru o singură platformă de lucru.

Parcul produce într-un an normal peste 6% din veniturile Franţei din turism.

Parcul primise în 2015 aproape 15 milioane de vizitatori dar de atunci compania a decis să nu mai publice numărul de vizitatori. Disneyland Paris s-a aflat până pe 15 iunie într-o zonă clasată «portocaliu» - cu un număr destul de ridicat de îmbolnăviri cu coronavirus.

La câţiva km de parc, în inima Parisului, al treilea etaj al Tour Eiffel, o altă destinaţie turistică majoră, şi-a redeschis porţile după ce a fost închis timp de patru luni. Primele două etaje erau déjà accesibile vizitatorilor din 25 iunie.

În primul week-end după deschidere, turnul a  fost vizitat de 5.000 de persoane, apoi de 7.000 în al doilea week-end iar în ultimul au fost 10.000. Pierderea cumulată pe fondul carantinei se ridică la 9 milioane de euro.