Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sanofi și GSK promit Regatului unit 60 de milioane de vaccinuri

sanofi.jpg

Francezul Sanofi și britanicul GSK (GlaxoSmithKline) promit Regatului unit 60 de milioane de doze ale viitorului lor vaccin anti-Covid-19.
Francezul Sanofi și britanicul GSK (GlaxoSmithKline) promit Regatului unit 60 de milioane de doze ale viitorului lor vaccin anti-Covid-19.
Sursa imaginii: 
AFP

Francezul Sanofi și britanicul GSK (GlaxoSmithKline) promit Regatului unit 60 de milioane de doze ale viitorului lor vaccin anti-Covid-19. Acordul, ce nu a fost încă semnat definitiv, a fost anunțat într-un comunicat comun de cele două laboratoare farmaceutice.

Cele două laboratoare farmaceutice estimează că vaccinul la care lucrează împreună va fi autorizat pe piață în primul semestru 2021. Sanofi și GSK prevăd să înceapă fazele 1 și 2 ale studiului pe vaccin în septembrie și faza 3 înainte de sfârșitul anului în curs.

Ca să liniștească spiritele și pe restul europenilor, cele două grupuri afirmă că sunt în «discuții active cu Comisia europeană, cu Franța și cu Italia dar și cu alte guverne pentru a garanta accesul mondial» la viitorul lor produs.

Eventualul vaccin, ce ar urma să fie comercializat la un preț accesibil tuturor, se bazează pe tehnologia unei proteine recombinate dezvoltată de Sanofi și pe un adjuvant în scopuri pandemince pus la punct de GSK.

In așteptarea eventualui vaccin – “el ar putea să nu fie deloc găsit” a avertizat, prudent, un oficial britanic – acordul guvernului de la Londra cu Sanofi și GSK este al 4-lea de acest tip semnat de britanici după cele cu AstraZeneca, Valvena și BioNTech-Pfizer. Astfel, în cazul în care se va pune la punct un vaccin, Regatul unit este asigurat că va primi 250 de milioane de doze de la acești furnizori.

Cursa spre găsirea unui antidot la Covid-19 s-a accelerat în ultimele săptămâni, o serie de alte laboratoare din lume fiind în faze avansate de testare. Doar 4 formule se află însă în stadiul 3, cel în care eficacitatea vaccinului-candidat este testată pe scară largă.

 
Sanofi și GSK promit Regatului unit 60 de milioane de vaccinuri