Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus Franța: numărul de cazuri noi la cel mai înalt nivel din luna mai încoace

test.jpg

Testele PCR aratà dacà pacientul este bolnav de Covid-19 în momentul respectiv.
Testele PCR aratà dacà pacientul este bolnav de Covid-19 în momentul respectiv.
Sursa imaginii: 
Guillaume Souvant, AFP

Peste 1.600 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus în 24 de ore! E vorba de o creștere fără precedent din 30 mai încoace, spune Direcția generală a sănătății din Franța. In același răstimp, de miercuri până joi, 7 persoane suplimentare au murit de Covid-19. 

Numărul total de decese datorate epidemiei de Covid-19 în Franța a ajuns la 30.312 din care o treime înregsitrate în azilurile de bătrâni și alte centre medico-sociale.

Numărul de persoane spitalizate din cauza coronavirusului a scăzut puțin față de ziua precedentă dar în serviciile de reanimare s-a notat o ușoară creștere a numărului de paturi ocupate de bolnavii de Covid. Acestă cifră, când urcă când scade de câteva zile încoace după ce din 9 aprilie a tot diminuat. Regiunea capitalei franceze, cea din zona Alpilor francezi și a coastei mediteranene și nordul Franței regrupează 70% din bolnavii admiși în terapie intensivă. In fine, în toată Franța s-au recenzat 279 de clustere – adică focare de contagiune.

Ce este însă îngrijorător este numărul de noi cazuri de contaminare, peste 1.600 în 24 de ore, o cifră nemaiîntâlnită de mai bine de două luni. Ea tinde să confirme punerile în gardă ale autorităților sanitare franceze care afirmau acum câteva zile că Franța riscă la toamnă să trăiască un al doilea val de epidemie dacă francezii nu respectă măsurile de protecție: distanțare fizică, mască pe față în locurile publice închise și în cele deschise cu mare afluență și spălatul pe mâini.

 
Coronavirus Franța: numărul de cazuri noi la cel mai înalt nivel din luna mai încoace