Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studiu: Asimptomaticii au aceeași concentrație de coronavirus ca și simptomaticii

la_bordeaux_trecatori_poarta_masca_de_protectie_pe_strada_si_se_racoresc_cu_apa_pe_fondul_temperaturilor_exterioare_ridicate._.jpg

La Bordeaux, trecători poarta masca de protectie pe strada si se racoresc cu apam pe fondul temperaturilor exterioare ridicate.
La Bordeaux, trecători poarta massa de protectie pe strada si se racoresc cu apam pe fondul temperaturilor ridicate exterioare.
Image source: 
MEHDI FEDOUACH / AFP
Un studiu la care au participat peste 300 de persoane în Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele ce au avut coronavirus nu au dezvoltat niciodată simptome deși purtau aceeași concentrație de virus ca și persoanele simptomatice. Studiul a fost publicat în revista americană Jama Internal Medicine și s-a derulat în luna februarie într-un grup religios din Coreea de Sud.
Autoritățile coreene au decis să izoleze cazurile pozitive, ce aveau puține simptome, de restul bolnavilor. Media de vârstă a acestui grup era de 25 de ani.  29% nu au dezvoltat niciodată simptome. 
De fapt, concentrația de virus din corpul celor fără simptome era similară cu a celor care prezentau semne că sunt bolnavi. 
Este una din marile întrebări din acest moment - sunt asimptomaticii vectori ai virusului? Nu tușesc, nu se plasează în carantină și intră în contact cu alte persoane. 
În Franța, pentru ca astfel de îmbolnăviri să poată fi evitate, primarii din zeci de localități au decis ca masca de protecție să fie obligatorie în spațiul public deschis - în speranța că vor bloca astfel revenirea virusului și pentru a fi evitată astfel reimpunerea unei eventuale carantine generale ori locale. 
Primăria capitalei ia în calcul să introducă această obligativitate pe anumite străzi foarte circulate ori pe care nu poate fi păstrată o distanță de cel puțin 1 metru. Patronii cafenelelor ori restaurantelor au fost rugați să ceară coordonatele clienților lor pentru a-i putea contacta dacă un bolnav a fost identificat pentru a putea facilita "vânătoarea" de purtători de viruși. 
 În are liber, micile picături care transportă virusul se disperseză, mai ales dacă este puțin vânt. Potrivit unui studiu realizat în aprilie de o echipă japoneză, riscul de transmise a virusului într-un spațiu deschis este de până la 20 de ori mai mic decât într-un mediu închis.