Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus: peste 20 de milioane de cazuri în toată lumea

covid.jpg

Inmormântarea unor persoane decedate de Covid-19, Djakarta, Indonezia, 10 august 2020.
Inmormântarea unor persoane decedate de Covid-19, Djakarta, Indonezia, 10 august 2020.
Sursa imaginii: 
Adek Berry/AFP

Pandemia de coronavirus continuă să progreseze. Oficial, potrivit numărătorii realizate de agenția France Presse, marți a fost depășit pragul simbolic de 20 de milioane de cazuri recenzate în lume. Circa 750.000 de persoane a murit de Covid-19, cele mai afectate două țări fiind Brazilia și SUA.

Peste 40% din cazurile de Covid-19 din lume se află în două țări, SUA și Brazilia. In țara nord-americană s-au înregistrat peste 5 milioane de cazuri și 163.000 de decese în timp ce în țara lui Jair Bolsonaro au foste recenzați 3 milioane de oameni infectați și 102.000 de morți. In fine, cei mai mulți morți la milionul de locuitori au fost raportați în Belgia, 865. România se află pe locul 31 în acest top al morților pentru un milion de locuitori, cu 140 de decese înregistrate.

Epidemia se propagă tot mai mult, în particular în America latină. In afară de Brazilia, cea mai afectată din regiune, Mexicul și Columbia confirmă tot mai multe cazuri de îmbolnăviri, morți și noi focare. Per ansamblu, în toată lumea, de o lună practic se detectează un milion de noi cazuri de contaminare la fiecare 4 zile.

Intre timp, în Europa combaterea pandemiei se amplifică odată cu multiplicarea cazurilor, în Spania sau în Franța, spre exemplu. Tot mai multe orașe, precum Parisul, impun purtatul măștii inclusiv în exterior, în locurile cele mai frecventate de public. Potrivit unui studiiu publicat în revista specializată Science Advances, masca chirurgicală oprește 90% din stropii de salivă expectorați în timpul vorbitului.

 
Coronavirus: peste 20 de milioane de cazuri în toată lumea