Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Covid19: Franţa este a treia ţară din Europa ca număr de testări efectuate

noi_masuri_sanitare_sunt_anuntate_de_premierul_frantei_jean_castex.jpg

Noi masuri sanitare sunt anuntate de premierul Frantei, Jean Castex.
Noi masuri sanitare sunt anuntate de premierul Frantei, Jean Castex.
Image source: 
Ludovic Marin / AFP

Peste 1 milion de teste sunt efectuate săptămânal în Franţa, anunţă premierul Jean Castex.

Premierul Jean Castex a anunţat vineri seară noi măsuri menite să determine o diminuare a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Astfel, persoanele testate pozitiv şi cele cu care au intrat în contact vor trebui să se plaseze în carantină timp de 7 zile şi nu 14 zile cum este cazul în prezent, timp în care vor fi verificate dacă respectă sau nu carantina.

42 de departamente sunt în “roşu” – adică există o circulaţie activă a virusului şi un număr mare de îmbolnăviri. În aceste departamente, prefecţii pot declanşa măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea virusului cum ar fi un nou orar pentru magazine ori restaurante.

În Marseille şi în Bordeaux se înregistrează un număr impresionant de cazuri de îmbolnăviri şi de spitalizări iar premierul a cerut prefecţilor ca până luni să impună noi măsuri locale pentru a stopa propagarea virusului.

Franţa a înregistrat joi un număr record de îmbolnăviri – aproape 10.000 în decurs de 24 de ore, un nivel neatins de la începutul epidemiei. Contextul este însă diferit: în prezent se fac foarte multe testări, peste 1 million săptămânal.

Iar pentru că a crescut automat şi numărul persoanelor spitalizate, premierul cere francezilor să dea dovadă de “responsabilitate şi de civism”.