Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Qantas Airways: Bilete de avion vândute în 10 minute pentru a zbura nicăieri

un_avion_al_companiei_qantas_zboara_deasupra_australiei.jpg

Un avion al companiei Qantas zboara deasupra Australiei.
Un avion al companiei Qantas zboara deasupra Australiei.
Sursa imaginii: 
qantas.com

Ideea este simplă: avionul decolează şi aterizează pe acelaşi aeroport.

Principala companie aeriană australiană, Qantas Airways a găsit soluţia pentru a face faţă crizei sanitare. A pus la punct un zbor de 7 ore deasupra unei zone extrem de vaste a Australiei – cunoscute sub numele de Outback - şi până la Marea Barieră de Corali, în largul nord-estului Australiei, cel mai mare ecosistem de pe planetă, vizibil chiar şi din spaţiu.

Pentru această călătorie biletele au fost vândute în 10 minute. Practic, avionul decolează din Sydney şi revine la aterizare pe acelaşi aeroport.

Restricţiile impuse pentru a menţine sub control pandemia de coronavirus au determinat o scădere cu peste 97% a traficului aerian în regiune, potrivit Asociaţiei Asia Pacific Airlines.

Pentru a reuşi să menţină totuşi un anumit nível de încasări din care să poată acoperi salariile personalului de bord, compania a decis să folosească avioanele de tip Boeing 787, utilizate în mod normal pentru călătorii internaţionale, pentru a zbura acum, la joasă altitudine, deasupra unor destinaţii turistice importante din Australia. Spre exemplu, deasupra Uluru, un site protejat UNESCO, cel mai mare monolit din lume, un bloc de piatră ce îşi schimbă culoarea în funcţie de lumina zilei şi situat în marea zonă aridă, nelocuită, odată populată doar de lacuri dar care între timp au dispărut - şi cunoscută sub numele de Outback.

Pasagerii pot vedea din avion şi Marea Barieră de Corali. Cu o lungime de 2.300 de kilometri, marea barieră cuprinde mii de recifuri şi sute de insule formate din mai bine de 600 de tipuri de coral.

Biletele pentru această călătorie au costat între 575 de dolari americani şi 2.765 de $. Cele 134 de bilete disponibile au fost vândute în 10 minute.

Purtătorul de cuvânt al companiei a precizat joi că, cel mai probabil, a fost cea mai rapidă vânzare de bilete de istoria societăţii. Compania se gândeşte deja şi la alte călătorii de acest tip, până când traficul aerian internaţional va putea fi reluat la nivelul de dinainte de coronavirus.

Si alte companii din această zonă a planetei s-au văzut nevoite să recurgă la diverse tertipuri pentru a diminua din pierderile suferite în ultimele luni.

Compania Tigerair Taiwan a reuşit să vândă în doar 4 minute bilete scoase la vânzare contra sumei de 236 de dolari americani.

Tichetul include un voucher pentru o călătorie din Taipei deasupra unei insule sud-coreene, cu revenire la Taipei. Biletul poate fi folosit după ce vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse din cauza coronavirusului.

Singapore Airlines a anunţat că ia în considerare să inaugureze în octombrie primul zbor la joasă altitudine pentru ca pasagerii să poată admira peisajul exterior. Dar decizia companiei a strârnit reacţii negative din partea militanţilor pentru protecţia mediului.

Conceptul acestor zboruri destinate celor care doresc să admire peisajul nu este deloc nou.

Spre exemplu, Qantas a închiriat în ultimii 26 de ani avioanele sale diverselor companii care au dorit să zboare deasupra Antarcticii.